برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

کاربرد Bacillus thuringiensis بعنوان يک عامل بيولوژيک در توليد مواد غذايي ايمن

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: شهركي رضا*,شيباني صفت مهدي,شهركي محمد,حدادخداپرست محمدحسين
 
 *
 
عنوان همایش: همايش ملي انسان، محيط زيست و توسعه پايدار
نوع همایش:  دانشگاه آزاد اسلامي
حامی:  دانشگاه آزاد اسلامی، واحد همدان
زمان:  1388دوره -
 
 
چکیده: 

گرچه مصرف کنندگان بدنبال غذاهاي ارزان در نتيجه توليدات کافي محصولات کشاورزي هستند اما نگران ايمني آب و غذا و رهاشدن باقيمانده آفت کش ها و در حالت کلي محيط زيستشان نيز مي باشند. IMP با مديريت تلفيقي آفات، سيستمي پايدار از نظر اقتصادي و زيست محيطي بوده و با استفاده از فاکتورهاي طبيعي از آسيب ايجاد شده توسط آفات، بيماريها، و علفهاي هرز جلوگيري مي کند. نتيجه تحقيقي در سال 1996 در امريکا نشان داد که 85% مشتريان ترجيح مي دهند محصولات بدست آمده به اين شيوه را در جيره غذايي خود بکار ببرند. يکي از روش هاي IMP کاربرد حشره کش هاي ميکروبي است که در اين ميان باکتري Bacillus thuringiensis از نقش و اهميت قابل ملاحظه اي برخوردار بوده و 95% بازار فروش اين نوع حشره کشها را به خود اختصاص مي دهد. از اين باکتري علاوه بر توليد حشره کش، در توليد گياهان مقاوم به حشره از طريق مهندسي ژنتيک نيز استفاده مي شود. به اين صورت که ژن سم از باکتري ايزوله و به گياه منتقل مي گردد. اين روش در توليد گياهاني مانند گوجه فرنگي، سيب زميني، پنبه و تنباکو کاربرد دارد. چنين مبارزات بيولوژيکي در حفظ محصولات کشاورزي منجر به توليد مواد غذايي ايمن با هزينه کمتر و کاهش مشکلات زيست محيطي مي شود. در تحقيق حاضر استفاده از Bacillus thuringiensis بعنوان حشره کش ميکروبي، ضرورت بکارگيري، معايب و مزايا، محصولات غذايي بدست امده به اين روش، ارگانهاي قانونگذار، جنبه هاي اقتصادي و اثرات زيست محيطي به تفصيل مورد بررسي قرار گرفته است.

 
کلید واژه: باسيلوس تورينجينسيس، حشره کش ميکروبي، ايمني، مديريت تلفيقي آفات
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 116   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی