باکتري هاي محرک رشد گياه (PGPR) باکتري هايي هستند که با استفاده از يک يا چند مکانيسم خاص موجب بهبود شاخص هاي رشد و نمو گياه مي گردند. گروهي از اين باکتري ها داراي خاصيت حل کنندگي فسفات مي باشند. از آنجايي که استفاده از کودهاي بيولوژيکي در جايگزيني کودهاي شيميايي به منظور حفظ محيط زيست، توسعه پايدار کشاورزي و مقرون به صرفه بودن، حائز اهميت است، هدف اين تحقيق بررسي تاثير اين باکتري ها بر غلظت عناصر غذايي، پروتئين و عملکرد گياه برنج بوده است. لذا در اين آزمايش چگونگي تاثير سويه هاي Pf1, Pf2, Pf3, Pp1, Pp2 باکتري سودوناموس فلورسنس (Pf) و سودوموناس پوتيدا (Pp) برصفات مورد نظر، مورد مطالعه قرار گرفتند. نتايج نشان داد که اين سويه ها به لحاظ افزايش معني دار بر غلظت عناصر غذايي همچون فسفر، پتاسيم، آهن و نيتروژن همچنين پروتئين و عملکرد در برنج واريته طارم مي توانند به عنوان سويه هاي برتر محسوب گردند.