برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

تاثير آبشويي بر خصوصيات فيزيکي و شيميايي خاک و عملکرد گندم در شرايط شوري آب و خاک

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: منصوري حامد*,مصطفي زاده بهروز,موسوي سيدفرهاد,فيضي محمد,نجدي محمدحسن
 
 *گروه آب، دانشکده کشاورزي، دانشگاه صنعتي اصفهان
 
عنوان همایش: كنفرانس مديريت منابع آب ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران
زمان:  1385دوره 2
 
 
چکیده: 

رشد گياه تابعي از شوري و پتانسيل ماتريک خاک است. پتانسيل ماتريک خاک از طريق آبياري و شوري به وسيله شستشوي خاک کنترل مي شود. آبشويي يا شستشوي خاک در مناطقي که با مشکل شوري يا قليائيت روبرو هستند، اهميت زيادي دارد. در اين مناطق، تبخير باعث حرکت نمک به طرف سطح خاک مي شود و با عمل آبشويي، يعني دادن مقداري آب آبياري اضافي به زمين، جهت حرکت آب به سمت پايين شده و مقداري از نمکهاي خاک همراه با آب از دسترس ريشه ها خارج مي شوند. در اين مطالعه اثر آبشويي بر عملکرد گندم و برخي خصوصيات شيميايي خاک بررسي شد. نتايج نشان داد در مناطق با مشکل شوري آب و خاک، آبشويي باعث افزايش راندمان محصول، کاهش رطوبت باقيمانده خاک، کاهش شوري خاک در عمق هاي مختلف و تغييرات متفاوت در خصوصيات فيزيکي و شيميايي خاک در عمق هاي مختلف شده است.

 
کلید واژه: آبشويي، عملکرد، خصوصيات خاک، آب شور
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
 
بازدید یکساله 221   pdf-file
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی