برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان: 

بررسی مکانیزم حذف نیترات از آب آشامیدنی در نانوفیلتراسیون

نوع ارائه: مقاله
نویسنده: ترابيان علي*,شكوهي هرندي مهري,نبي بيدهندي غلامرضا,قديم خاني علي اصغر
 
 *دانشکده محيط زيست، دانشگاه تهران
 
عنوان همایش: كنفرانس مديريت منابع آب ايران
نوع همایش:  انجمن هاي علمي
حامی:  انجمن علوم و مهندسی منابع آب ایران
زمان:  1385دوره 2
 
چکیده: 

در اين مطالعه به بررسي تاثير فشار و ترکيب يوني آب در کاهش نيترات از آب آشاميدني با استفاده از غشاء تجاري NF90 پرداخته شده است. به منظور بررسي تاثير فشار و نوع کاتيون همراه نيترات در ميزان حذف آن از غلظتهاي مختلف نمکهاي نيترات سديم، نيترات پتاسيم و نيترات کلسيم و نيترات منيزيم براي شبيه سازي آب استفاده شده است. نتايج نشان داد که با افزايش فشار ميزان حذف نيترات افزايش مي يابد. نوع کاتيون همراه نيترات نيز در ميزان حذف آن تاثير داشته و حداکثر ميزان حذف نيترات در محلول شبيه سازي شده با نيترات کلسيم و حداقل آن در محلول شبيه سازي شده با نيترات پتاسيم مشاهده شد.
در خصوص تاثير غلظت در ميزان حذف نيترات نيز بسته به نوع کاتيون همراه نيترات اين تاثير متفاوت است. بر اساس نتايج حاصل از اين مطالعه هنگامي که کاتيون همراه نيترات دو ظرفيتي باشد، همچون نيترات کلسيم و نيترات منيزيم، با افزايش غلظت نيترات، ميزان حذف آن افزايش مي يابد، ليکن هنگامي که کاتيون همراه نيترات تک ظرفيتي است، همچون نيترات سديم و نيترات پتاسين، ميزان حذف نيترات با افزايش غلظت کاهش مي يابد.

 
کلید واژه: نانوفيلتراسيون، نيترات، فشار بهره برداري، ترکيب يوني
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
 
بازدید یکساله 153   pdf-file
 
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی