برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات

عنوان:

بررسی تالاب ها و منابع آبی استان از نظر خصوصیات زیستگاهی و پرورش آبزیان



گروه تخصصی:  کشاورزی و منابع طبیعی

سازمان مجری:  واحد استان اردبیل 

گروه پژوهشی: محیط زیست

پژوهشگران: 
شیخ جباری حسین (همکار طرح)

تاریخ خاتمه:  اردیبهشت 1382

کارفرما: محیط زیست استان اردبیل

خروجی طرح: 

نتایج این طرح به کارفرما واگذار شده است.


نوع: کاربردی

 
تلفن: 5510600-5510500-0451

نشانی سازمان مجری: اردبیل، خیابان دانشگاه، دانشگاه محقق اردبیلی، جنب دانشکده فنی، صندوق پستی: 696-56135
 

چکیده:

امروزه آب به عنوان اساسی ترین و پرمصرف ترین ماده در طبیعت و متضمن حیات در تنها محیط مسکونی شناخته شده است. در استان اردبیل به عنوان بخشی از فلات مرتفع و کوهستانی آذربایجان و به برکت توده های کوهستانی عظیم باغرو، سبلان، صلوات، بزقوش، تالاب های متعدد طبیعی با منشا یخچالی یا زمین ساختی یا گسلی و دریاچه ها و آببندان های زیاد انسان ساخت وجود دارد.
از 64 محیط آبی سطحی ساکن شناسایی شده در گسترش استان اردبیل 58 عرصه آبی در گروه محیط های آبی انسان ساخت قرار می گیرند که اهمیت آنها در ارتباط با حجم آب ذخیره شده و وسعت اراضی کشاورزی پایاب است
.
هشت محیط آبی باقیمانده منشا طبیعی دارند
.
اغلب این محیط های آبی به سبب بهره برداری از آب آن ها و قطع ورودی تنها در بهار دارای آب هستند و در فصول دیگر خشک می شوند به همین جهت بر اساس وسعت و دوام آنها 7 بوم سازگان آبی شامل 4 دریاچه مخزنی و 3 تالاب طبیعی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفته است
.
مطالعات انجام شده نشان می دهد
:
7 بوم سازگان آبی مورد مطالعه دارای ارزش زیستگاهی برای پرندگان بومی و مهاجر آبزی و کنار آبزی هستند
.
6 عرصه آبی در صورت رفع عوامل محدودکننده فعالیتهای شیلاتی از نظر پرورش ماهی حائز اهمیت اند
.
2 عرصه آبی (دریاچه های نئور و شورابیل) از نظر گردشگری به ویژه اکوتوریسم اهمیت دارند
.
بوم سازگان آبی دریاچه نئور ارزش آموزشی پژوهشی ویژه ای دارد
.
وضعیت طبیعی 2 بوم سازگان آبی در اثر برنامه های توسعه ای دگرگونی و تغییر یافته است که عبارت اند از
:
- تالاب طبیعی آب شور دائمی شورابیل که به مخزن آب شیرین تبدیل شده است
.
- تالاب طبیعی با آب شور ملااحمد که به مخزن آب شیرین تبدیل شده است
.



کلیدواژگان:

 
 
Title:



Abstract:

Keyword(s):