برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات

عنوان:

فرمولاسیون و تولید بیسکویت غنی شده به وسیله املاح روی، آهن و پروتئین گیاهی



گروه تخصصی:  فنی و مهندسی

سازمان مجری:  پژوهشکده توسعه صنایع شیمیایی 

گروه پژوهشی: صنایع غذایی

پژوهشگران: 
تاریخ خاتمه:  بهمن 1386

کارفرما: معاونت پژوهش و فناوری جهاددانشگاهی

خروجی طرح: 

1- ثبت اختراع تحت عنوان «غنی سازی سه گانه بیسکویت غنی شده توسط روی، آهن و پروتئین گیاهی سویا»
-2 ارائه مقاله در کنفرانس ملی غذای عملگر و مدیریت صنایع غذایی


نوع: کاربردی

 
تلفن: 4702533-4702488-4705836-0261

نشانی سازمان مجری: کرج، کیلومتر 15اتوبان قزوین، سه راهی سوپا، بلوار کاوش، مجتمع تحقیقاتی جهاد دانشگاهی، صندوق پست
 

چکیده:

در حال حاضر درصد قابل توجهی از کودکان ایرانی از سوء تغذیه ریزمغذی ها و پروتئین رنج می برند. در بین ریزمغذی ها، آهن و روی از اهمیت فوق العاد ه ای برخوردارند چرا که سوء تغذیه ناشی از کمبود آهن و روی می تواند اثرات جبران ناپذیری بر سلامتی کودکان داشته باشد. کمبود پروتئین نیز عوارض نامطلوبی به همراه دارد. این طرح با هدف فرمولاسیون و تولید بیسکویت غنی شده با املاح آهن، روی و پروتئین گیاهی سویا تلاشی برای رفع این مشکلات دارد.
پس از انجام مطالعات اولیه، نمونه بیسکویت پتی بور شرکت مینو جهت غنی سازی انتخاب شد. ریزمغذی های مورد نظر آهن و روی و ایزوله سویا با نسبت های مشخص در خط تولید به خمیر بیسکویت اضافه گردید و پس از انجام تست های مختلف، نمونه مناسب از لحاظ بافت و طعم و بر اساس استاندارد های توصیه شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نیز
FAO تولید شد. بر اساس توصیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مقدار غنی سازی برای ریزمغذی های آهن و روی 30 درصد RDA می باشد. همچنین مطابق نظر FAO بیسکویت تولیدی می تواند 15 گرم از پروتئین مورد نیاز روزانه را تامین کند. در این طرح از ریزمغذی های FeNaEDTA و ZnSo4 و برای تامین پروتئین از ایزوله سویا استفاده شد.



کلیدواژگان:

 
 
Title:



Abstract:

Keyword(s):