چکیده: فیلم های خوراکی بر پایه کلاژن که پلیمری طبیعی و قابل تجزیه است می توانند در بسته بندی فرآورده هایی نظیر سوسیس و کالباس به کار روند. در این پژوهش برای بهبود خصوصیات رئولوژیکی (تنش کششی و درصد ازدیاد طول) از گلیسرول (1، 2، 3، 4 و 5 درصد بر اساس وزن نهایی فیلم) و مخلوط آن با کربوکسی متیل سلولز (3.33 درصد) به عنوان ماده نرم کننده استفاده شد. فیلم کلاژن حاوی 5 درصد گلیسرول همراه با 0.33 درصد کربوکسی متیل سلولز بیشترین میزان تنش کششی و درصد ازدیاد طول را داشت. اثر اسید آسکوربیک و پروپیل گالات پاراهیدروکسی بنزوات در کاهش آلودگی میکروبی فیلم به دست آمده بررسی شد.
کلیدواژگان:
|