مشخصات

عنوان: طراحی واحد تصفیه آب سیار

گروه تخصصی:  فنی و مهندسی

سازمان مجری:  واحد صنعتی شریف 

گروه پژوهشی: مهندسی شیمی

پژوهشگران: 
اطلاعاتی وجود ندارد

تاریخ خاتمه:  اسفند 1365

کارفرما: 

خروجی طرح: 
 
تلفن: 66005970-66031914-66024544-021

نشانی سازمان مجری: تهران، خیابان آزادی، خیابان شهید ولی اله صادقی، روبروی درب شمالی دانشگاه صنعتی شریف، پلاک 79، کدپستی
 

چکیده:

1- جنبه های بهداشتی آب مصرفی و آشامیدنی:
1-1- مقدمه:
مسوولیت هر مهندس طراح یک سیستم تصفیه و انتقال و توزیع آب آن است که بتواند باندازه کافی آب سالم و بهداشتی از طریق جلوگیری از آلودگی منابع تامین آب، طرح درست و نگهداری و عملیات مناسب تسهیلات تصفیه، در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد، برای انجام این کار، باید از خطرات بالقوه مواد آلاینده برای سلامتی مصرف کنندگان، استانداردهای کیفیت آب که شاخص سالم بودن آب هستند، و فنون و روشهایی که به وسیله آنها کیفیت آب را ارزیابی می کنیم اطلاع داشته باشیم.
در این بخش، مقداری راجع به جنبه های بهداشت مردم در ارتباط با آب، بیماریهای عفونی ناشی از آب، و سرانجام در مورد فلزات سنگین، آزبست، و مواد آلی در آب آشامیدنی و ارتباط آنها با بهداشت بحث می شود.
1-2- بیماریهای عفونی آب:
بیماریهای همه گیر ناشی از آب حتی در کشورهای پیشرفته هم مساله ایی قابل توجه است. معمولترین نوع بیماری که بیشتر از همه شیوع می یابد بیماری روده ایی، معده ایی حاد (انواع اسهال ها) می باشد که بیانگر بیماری با علل ناشناخته و شاید اغلب به علت عوامل ویروسی باشد و معمولا در درجه دوم باکتریهای شیکلاها علت این امر هستند. بیماری مهم دیگری که توسط آب منتشر می شود حصبه است که توسط سالمونلاها بوجود میاید.
چون به غیر از بیماریهای ذکر شده در فوق، چندین بیماری خطرناک دیگر هم توسط آب منتشر می شوند لذا هر آب مصرفی باید عاری از این عوامل بیماریزا باشد. تعیین و شمارش این عوامل و یا باکتریها عملا کاری مشکل و وقت گیر است و بجای این کار، باکتری های دیگری را بعنوان شاخص آلودگی تعیین و شمارش می کنند. این باکتری ها که کلیفرم و اشرشیاکولی می باشد ساده تر و با دقت کم تر شمارش و تعیین می شود و عدم حضور آنها در آب، بیانگر عدم حضور عوامل بیماریزا است. لکن در صورت حضور باکتریهای شاخص آلودگی باید مراقبت لازم را به عمل آورد زیرا احتمال حضور عوامل میکربی بیماریزا وجود خواهد داشت. در این مورد برای آب سالم و قابل شرب استانداردهایی وجود دارد که ارایه خواهد شد.
راه مبارزه و کشتن عوامل میکربی بیماریزا و ویروسها، تصفیه آب آشامیدنی با بکارگیری واحدهای معمول وسپس کلریناسیون موثر و یا ضدعفونی کردن آب به طرق مناسب دیگر می باشد.
1-3- فلزات سنگین و بهداشت:
در مورد فلزات سنگین در آب، می توان آنها را به دو دسته تقسیم بندی کرد.

دسته اول فلزاتی که معمولا در همه آبها یافت می شوند، مثل کلسیم و منیزیم مطالعاتی در مورد این فلزات و تاثیر آنها روی سلامت افراد انجام گرفته است، که معمولا نشان می دهند تا حدودی حضور این فلزات (سختی) برای مصرف آشامیدنی ضروری است. کمبود سختی علاوه بر این تاثیر باعث خوردگی لوله ها و اجزا می شود که می تواند باعث دخول فلزات سمی به آب گردد.
دسته دوم فلزاتی هستند که حتی در غلظت کم هم سمی هستند. از این دسته می توان به آرسنیک، باریم، کارمیم، کرم، سرب، جیوه، و نقره اشاره کرد که غلظت مجاز آنها در آب آشامیدنی معمولا کمتر از چند صدم و حتی در مورد برخی چند هزارم میلیگرم در لیتر است. البته این فلزات در آبهای طبیعی به مقدار زیادتر از حد استاندارد وجود ندارند، مگر اینکه آلودگی پیدا کرده باشند.



کلیدواژگان:

 
 
Title:

Abstract:

Keyword(s):