چکیده: اهداف: این آزمایش بمنظور بررسی اثر توفوردی به عنوان یک تنظیم کننده رشد بر بروی شاخصه های جوانه زنی گیاهچه سویا انجام شد. مراحل طی شده و روش های اجرایی: به منظور بررسی اثر توفوردی به عنوان یک تنظیم کننده رشد بر روی شاخصه های جوانه زنی سویا محلول هایی با غلظت 0، 3-10، 6-10، 9-10، 12-10 پی پی ام ساخته شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا گردید و هر واحد آزمایشی شامل یک عدد پتری دیش به قطر 7 سانتی متر بود. در هر واحد آزمایشی 20 عدد بذر قرار داده شد و سپس از هر محلول تیماری 6 میلی لیتر به آن اضافه گردید. هر 24 ساعت از بذور جوانه زده یادداشت برداری به عمل آمده و پس از اتمام جوانه زنی، صفات طول ساقه چه و طول ریشه چه و وزن خشک گیاهچه مورد اندازه گیری قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSSانجام گرفت. نتایج طرح: با توجه به نتایج بدست آمده از این آزمایش غلظت 9-10 دارای بیشترین درصد جوانه زنی بذر سویا بود. همچنین نتایج بدست آمده نشان دادند که طول ساقه چه و ریشه چه در این غلظت از توفوردی دارای بیشترین مقدار بود.
کلیدواژگان:
|