برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات

عنوان:

تهیه و تخلیص اسید اگزالیک از ملاس



گروه تخصصی:  فنی و مهندسی

سازمان مجری:  واحد صنعتی اصفهان 

گروه پژوهشی: 

پژوهشگران: 
اطلاعاتی وجود ندارد

تاریخ خاتمه:  پاییز 1371

کارفرما: 

خروجی طرح: 
 
تلفن: 3912540-0311

نشانی سازمان مجری: اصفهان، دانشگاه صنعتی اصفهان، جهاددانشگاهی، صندوق پستی: 147-84155
 

چکیده:

در این طرح سنتز اسید اگزالیک از اکسیداسیون کاتالیزوری ملاس مورد بررسی قرار میگیرد. با توجه به اینکه در این روش ماده اولیه ملاس میباشد، لذا بطور مختصر معرفی ماده اولیه و محصول لازم بنظر میرسد.
ملاس مایع نهایی است که از محصولات کارخانه های قند و نیشکر است. نوع ملاس که از کارخانه های مختلف بدست می آید کمی متفاوت میباشد که علت آن در نوع چغندر و یا نیشکر و اثرات محلی مانند زمین و طرز کشت و اثرات ناشی از آب و هوا و روشی که در کارخانه بکار میبرند میباشد. ملاس از مواد مختلف آلی و معدنی که شامل قندها با آب و مواد معدنی و مقدار کمی ویتامین میباشد تشکیل شده است.
تاریخچه: ملاس یک محصول جانبی کارخانجات تهیه قند و شکر از چغندرقند و نیشکر است. در ایران در سال
1274 که بهره برداری از اولین کارخانه قندچغندر آغاز شد، اهمیت آن کاملا مشخص نبوده و در ریخته میشده است. مدتهای مدید این محصول پرارزش به خارج صادر و محصولاتی را که از آن تهیه میشده است دوباره به قیمت گزاف خریداری میکرده اند اکنون هم مقداری از آن در صنایع خوراک دام، صنایع تخمیری تهیه الکل و خمیر مایه و غیره استفاده میشود. ملاس از ریشه لاتین مل (Mel) به معنی عسل گرفته شده و کم کم تکامل یافته و صورت ملاز در اسپانیا (یعنی ماده شبیه عسل خام) و در فرانسه به ملاس [Mellasse] در آمده و عاقبت در انگلیس به نام کنونی ملاس (Mollasses) نام گذاری شده است.



کلیدواژگان:

 
 
Title:



Abstract:

Keyword(s):