برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات

عنوان:

تدخین خرما تحت خلا و مقایسه کارآیی آن با روش اتمسفری



گروه تخصصی:  کشاورزی و منابع طبیعی

سازمان مجری:  واحد استان خوزستان 

گروه پژوهشی: کشاورزی

پژوهشگران: 
میدانی جواد (مسئول طرح)

تاریخ خاتمه:  اردیبهشت 1377

کارفرما: 

خروجی طرح: 
 
تلفن: 3330023-3360022-0611

نشانی سازمان مجری: اهواز، سازمان مرکزی دانشگاه شهید چمران، طبقه همکف، صندوق پستی: 136- 61355
 

چکیده:

سالانه بخش مهمی از محصولات زراعی و باغی، پس از برداشت محصول در اثر عوامل مختلف فساد، از بین می رود. حجم این ضایعات بستگی به نوع محصول، وضع آب و هوایی و دانش فنی موجود در مناطق تولید و فرهنگ تولیدکنندگان دارد. متاسفانه در کشورهای کم درآمد که مردم با کمبود مواد غذایی رو به رو هستند، حجم این ضایعات بیشتر بوده، مشکل مضاعفی را به وجود می آورد.
برای بالابردن تولیدات کشاورزی و رسیدن به خودکفایی غذایی، معمولا بالا بردن عملکرد کشاورزی مورد توجه قرار می گیرد. این روش برای رسیدن به خودکفایی مواد خوراکی، روش مهم و باارزشی است، ولی نباید کاهش ضایعات و راههای کنترل عوامل فساد را در بی نیاز کردن کشور از واردات کشاورزی بی اهمیت دانست.
میانگین ضایعات محصولات کشاورزی در جهان، طبق آمار سازمانی جهانی خواربار و کشاورزی، 40 درصد ست. حجم این ضایعات در ایران حدود 30 درصد تولیدات کشاورزی برآورد شده است، به گفته مدیر کل صنایع کشاورزی ایران،‌ از 10 میلیون تن میوه تولید شده در هر سال، حدود 2 میلیون و 300 هزار تن، به ارزش 324 میلیارد ریال از بین می رود.



کلیدواژگان:

 
 
Title:



Abstract:

Keyword(s):