چکیده: با توجه به آثار نامطلوب آنتی اکسید ان های سنتزی بر روی بدن انسان و با علم به خطر تجمع مواد مضر ناشی از اکسیداسیون چربی ها و روغن های خوراکی استفاده از آنتی اکسیدان طبیعی یک راه حل منطقی است. در این مطالعه خاصیت آنتی اکسیدانی گیاه Ferulago angulata که اندمیک ایران و خاص منطقه غرب کشور است، بررسی شده است. پس از شناسایی اجزای موجود در گل های این گیاه، غلظت های مختلفی از عصاره و اسانس به روغن جامد نباتی تصفیه شده و بدون آنتی اکسیدان اضافه شده و با تعیین اندیس پراکسید و تیوباربیتوریک این نمونه ها و مقایسه با نمونه شاهد (با آنتی اکسیدان سنتزی TBHQ و بدون آنتی اکسیدان) مشخص شد که غلظت %2 از عصاره گیاهی حداقل غلظت موثر جهت نگهداری روغن جامد است و عصاره با غلظت 0.5 درصد موثر از TBHQ عمل می کند.
|