چکیده: زنان 45 تا 60 سال از نظر آگاهی: در زمینه های مختص به مسایل دوران یائسگی شامل مشخصه اصلی یائسگی، علایم جسمانی، عصبی ـ روانی، عوامل موثر بر علایم یائسگی، عوارض یائسگی، علایم پوکی استخوان و استفاده از روش پیشگیری بارداری از 22 تا 43 درصد است. میزان آگاهی در زمینه های عمومی تر نظیر موضوعات تغذیه و فعالیت جسمانی به طور کلی بیشتر است که بین 26 تا 72 درصد است که به نظر می رسد وجود سایر برنامه ها نظیر برنامه پیشگیری و کنترل بیماری فشار خون بالا، برنامه دیابت و ... در بالا بودن میزان آگاهی در این موضوعات موثر است. بین سن، تحصیلات، کسب اطلاعات و وضعیت یائسگی با میزان اگاهی ارتباط وجود دارد.
از نظر نگرش: فراوانی نگرش مثبت در موضوعات مختلف مربوط به یائسگی از 26درصد تا 79 درصد متفاوت است. بین تحصیلات و کسب اطلاعات با نگرش ارتباط وجود دارد. بین سن و وضعیت یائسگی با نگرش ارتباط وجود ندارد.
از نظر عملکرد: در زمینه های مختلف، مصرف داروی هورمونی، مراجعه جهت معاینه، تغذیه، فعالیت جسمانی و رعایت توصیه ها از 7 تا 78 درصد متفاوت است.
در زمینه وضعیت پایه کیفیت زندگی مرتبط با سلامتی، 2000 زن 45ـ60 سال مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین سنی این افراد، 50.9 سال با انحراف معیار 4.2 است.
میانگین خرده سنجش های کیفیت زندگی به ترتیب وازوموتور، جسمانی، روانی ـ اجتماعی و جنسی عبارتند از 3.41، 2.82، 2.78 و 254 بین سن، قطع قاعدگی و (در مورد افرادیکه قاعده می شوند) تغییرات ایجاد شده در قاعدگی با خرده سنجش های مربوط به کیفیت زندگی ارتباط وجود دارد.
|