برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات

عنوان:

روشهای تکثیر غیرجنسی گردو



گروه تخصصی:  کشاورزی و منابع طبیعی

سازمان مجری:  معاونت پژوهش و فنآوری (دفتر مرکزی) 

گروه پژوهشی: کشاورزی و منابع طبیعی

پژوهشگران: 
ربانی عطااله (مسئول طرح)
خلیقی احمد (همکار طرح)
عبادی علی (همکار طرح)
عسکری محمدعلی (همکار طرح)

تاریخ خاتمه:  پاییز 1370

کارفرما: معاونت پژوهشی جهاددانشگاهی

خروجی طرح: 

با اطلاعات حاصل از این پژوهش، پروژه تکمیلی تعریف گردیده و در دست اجرا می باشد.


نوع: بنیادی

 
تلفن: 66466569-66404249-66465036-021

نشانی سازمان مجری: تهران، خیابان انقلاب، نبش خیابان فخررازی، دفتر مرکزی جهاد دانشگاهی، طبقه 5
 

چکیده:

ایران یکی از مراکز اصلی گسترش گردو در دنیا شناخته شده و تنوع ژنتیکی فراوانی که در گردوکاریهای ایران وجود دارد از نظر گیاه شناسان و محققین کار گردو مورد توجه خاصی می باشد. محصول سالیانه گردو در ایران 40 تا 45 هزار تن می باشد که از یک میلیون درخت بارور بدست می آید. و در گذشته سالیانه 600 تا 700 تن آن صادر گردیده است. از نظر ارزش غذایی محصول گردو (مغز) بیش از 18 درصد پروتیین و بالای 60 درصد روغن داشته و چوب آن دارای اهمیت فوق العاده بوده و از تانن برگ گردو نیز استفاده های زیادی می گردد با توجه به خصوصیات بالا می توان گفت گردو یکی از محصولات باغبانی در ایران می باشد. متاسفانه با تمام اهمیتی که این محصول دارد، همانند سایر محصولات باغبانی، مطالعات علمی در زمینه صفات کمی و کیفی آن به ندرت در ایران انجام شده است.
در گذشته، در ایران درختان گردو را به عنوان یک محصول جدی در حاشیه باغات و مزارع کشت و کار می کردند و تا این اواخر باغ گردویی در ایران احداث نشده بود.
در زمینه گل دهی و گرده افشانی گردو مطالعه ای صورت نگرفته، بسیاری از پایه های گردو در دهات ایران در طی سنوات مثلا
50 ساله، حتی یک دانه میوه تولید نکرده اند زیرا هیچکس موضوع بارآوری این درختان را مطالعه نکرده است. تنوع در محصول گردو آنچنان است که در یک باغ که 20 اصله درخت کهنسال گردو دارد. 20 رقم متنوع از محصول گردو جمع آوری می شود. محصول بعضی از پایه ها بسیار مرغوب است برخی میوه ها دارای پوستی ضخیم و محکم است که در آوردن مغز میوه به سختی امکان پذیر است. بعضی نیز دارای پوستی نازک و مغزی سفید و بزرگ می باشند.



کلیدواژگان:

 
 
Title:



Abstract:

Keyword(s):