1 SID.ir | تاثير جايگزيني كامل يونجه با كاه گندم در جيره هاي داراي فيبر برابر و سطوح مختلف تعادل كاتيون- آنيون بر عملكرد گاوهاي شيرده

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير جايگزيني كامل يونجه با كاه گندم در جيره هاي داراي فيبر برابر و سطوح مختلف تعادل كاتيون- آنيون بر عملكرد گاوهاي شيرده

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

براي مقايسه يونجه با كاه گندم در تيمارهاي با ديواره سلولي برابر (35 در صد) و تعادل كاتيون- آنيون متفاوت، 8 گاو هولشتين كه در ميانه دوره شيردهي قرر داشتند. در يك طرح مربع لاتين 4´4 با 2 تكرار، بر اساس ميزان توليد شير و تعداد زايش قرار داده شدند: 1) علوفه يونجه با 35+ ميلي اكي والان، 2) كاه گندم با 35+ ميلي اكي والان،‌ (3 كاه گندم با 45+ ميلي اكي والان و 4) كاه گندم با 55+ ميلي اكي والان متعادل كاتيون -آنيون به ازاي هر 100 گرم ماده خشك جيره. دوره هر تيمار 15 روز بود كه 10 روز اول براي عادت پذيري در نظر گرفته شد. نسبت علوفه به كنسانتره از 43:57 به 26:74 با جايگزيني كاه گندم بجاي علوفه يونجه كاهش يافت. قابليت هضم ظاهري ماده خشك، ماده آلي، نيتروژن و ميزان ناپديد شدن ماده خشك در 24 ساعت پس از تغذيه در جيره هاي داراي كاه گندم نسبت به يونجه به طور معني داري (P<0.01) كاهش يافت،‌ ولي با افزايش متعادل كاتيون - آنيون در جيره هاي داراي كاه گندم تغييري نكرد. تفاوت معني داري در ماده خشك مصرفي بين تيمارها ديده نشد. توليد شير واقعي و توليد شير تصحيح شده بر اساس 4 درصد چربي شير به طور معني داري (P<0.01) افزايش ولي درصد لاكتوز شير) به طور معني داري ( (P<0.05كاهش يافت. بنابراين، جيره داري كاه گندم با 55+ ميلي اكي والانت در 100 گرم ماده خشك، در مقايسه با جيره داراي علوفه يونجهِ، توليد شير واقعي و شير تصحيح شده بر اساس 4 درصد چربي را حفظ و درصد چربي شير را افزايش داد.

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 317
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی