برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1382 , دوره  22 , شماره  1 ; از صفحه 45 تا صفحه 62 .
 
عنوان مقاله: 

تنوع در تحمل به شوري در ژنوتيپ هاي جو زراعي (.Hordeum Vulgare L) و وحشي (H. spontaneum C. Koch)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

شصت و سه ژنوتيپ جو شامل 28 ژنوتيپ زراعي (Hordeum vulgare L.) و 35 ژنوتيپ وحشي  (H. spontaneum C. Koch)  جمع آوري شده از يك نقطه وسيع جغرافيايي ايران، براي تحمل به شوري مقايسه شدند. گياهان، در گلدان هاي 2 كيلوگرمي، تحت تنش شوري (NaCl) به مقادير 0.97 (شاهد)، 9.2 و 17.3 دسي زيمنس در متر در يك آزمايش فاكتوريل در قالب يك طرح كاملا تصادفي و در سه تكرار در گلخانه كاشته شدند. در دوران رشد رويشي ميزان  Na+ ،K+ ، K+/Na+ و پرولين اندازه گيري شد. ويژگي هاي گياه شامل ارتفاع، طول سنبله ها، تعداد سنبله در بوته،‌ وزن ماده تر و خشك و عملكرد دانه در بوته اندازه گيري شدند. تنوع زيادي از نظر مقادير Na+ ،K+ ، K+/Na+ و پرولين بين ژنوتيپ ها مشاهده شد. به طور کلي، ژنوتيپهاي مقاوم با ويژگيهاي زراعي برتر در مقايسه با ژنوتيپهاي حساس، داراي مقداري كمترNa+ و مقدار بيشتري پرولين بودند و اين دو معيار همبستگي منفي و معني داري داشتند ( P<0.01و (r=-0.62 شاخص تحمل به شوري که نسبت محصول دانه در محيط شور به محصول دانه در محيط غيرشور است، با ميزان Na+ همبستگي منفي و معني داري داشت (r=-0.9 , P<0.01) بنابراين ميزان Na+ و پرولين ژنوتيپ ها دو شاخص ارزشمند براي انتخاب غير مستقيم بوده و مي توان از آن ها در برنامه هاي بهنژادي در شناخت ژنوتيپ هاي مقاوم به شوري بهره جست.

 
کلید واژه: 


 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

پاک نیت، ح.، و کاظمی پور، ع.، و محمدی، غ. (1382). تنوع در تحمل به شوری در ژنوتیپ های جو زراعی (.Hordeum Vulgare L) و وحشی (H. spontaneum C. Koch). تحقیقات کشاورزی ایران, 22(1), 45-62. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=917



Vancouver : کپی

پاک نیت حسن، کاظمی پور علیرضا، محمدی غلامعباس. تنوع در تحمل به شوری در ژنوتیپ های جو زراعی (.Hordeum Vulgare L) و وحشی (H. spontaneum C. Koch). تحقیقات کشاورزی ایران. 1382 [cited 2021June14];22(1):45-62. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=917



IEEE : کپی

پاک نیت، ح.، کاظمی پور، ع.، محمدی، غ.، 1382. تنوع در تحمل به شوری در ژنوتیپ های جو زراعی (.Hordeum Vulgare L) و وحشی (H. spontaneum C. Koch). تحقیقات کشاورزی ایران, [online] 22(1), pp.45-62. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=917.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 53 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی