3 SID.ir | بررسي تاثير بارندگي و درجه حرارت بر عملكرد گندم ديم در استان كرمانشاه

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير بارندگي و درجه حرارت بر عملكرد گندم ديم در استان كرمانشاه

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
اين مطالعه به منظور بررسي تاثيربارندگي و درجه حرارت بر عملكرد گندم ديم با هدف تعيين مدلي كه بتواند توليد گندم ديم را قبل از برداشت پيش بيني نمايد، با استفاده از عملكرد در شرايط زارعين و اطلاعات جوي(دما و بارندگي) در 13 سال گذشته انجام شد و معادله(Y=95+7.6 O. R+5.2 S.T.W>4 c +5.2 F.R-(4.6 F.S.P+25 mm) بدست آمد. كه در آن F.R , O.R (اولين و چهارمين متغيير معادله) به ترتيب ميزان بارندگي ارديبهشت و فروردين ماه مي باشد. با توجه به اين دو متغيير معادله مي توان نتيجه گرفت كه بارندگي بيش از درجه حرارت بر عملكرد محصول گندم ديم موثر است و افزايش بارندگي در اواخر دوره رشد و نمو اثر بيشتري نسبت به افزايش بارندگي در اوا يل وره رشد و نمو گندم دارد.بطوريكه ميزان بارندگي فروردين و ارديبهشت ماه بيش از نيمي از تغييرات عملكرد محصول گندم ديم در اين منطقه را توجيه مي نمايد.S.T.W>4 c (دومين متغير معادله) مجموع درجه حرارتهاي بيش از 4 درجه سانتيگراد درطول فصل زمستان اثر مثبتي بر عملكرد دارد در حاليكه افزايش درجه حرارت در مراحل آخر رشد و نمو اثر منفي برعملكرد دارد. F.S.P+25mm (سومين متغير معادله) زمان نازل شدن 50 ميليمتر بارندگي اوليه در فصل پاييز بر افزايش يا كاهش عملكرد موثر مي باشد. مهمترين يافته اين مطالعه مشخص شدن اثر بارندگي يا آبياري بهاره به آبياري يا بارندگي پاييزه مي باشد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 311
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی