برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
پاييز 1382 , دوره  13 , شماره  40 ; از صفحه 9 تا صفحه 16 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير مقدار امولسيفاير و فاز روغني بر HLB بحراني فاز روغني و ويسكوزيته امولسيون پارافين مايع

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

سابقه و هدف: امولسيون ها سيستم هايي هستند كه از پراكندگي حداقل يك مايع غيرقابل اختلاف در مايع ديگر تشكيل مي شوند و برخلاف ميكروامولسيون ها از نظر ترموديناميكي ناپايدار مي باشند.
پايداري آنها را با افزودن موادي نظير مواد فعال سطحي مي توان افزايش داد. از آنجايي كه مقدار سورفكتانت مورد استفاده و درصد حجمي فاز روغني مي تواند خصوصيات امولسيون را تحت تاثير قرار دهد، اين پژوهش به منظور بررسي تاثير ميزان فاز روغني و مخلوط سورفكتانت ها بر HLB بحراني فاز روغني و خصوصيات رئولوژيك، امولسيون پارافين مايع در آب طراحي گرديده است،
مواد و روش ها: جهت بررسي تاثير
ميزان فاز چرب، امولسيون هاي داراي 25 تا 55 درصد از فاز روغني و 5 درصد از مخلوط سورفكتانت ها در محوده HLB بين 12-7 تهيه گرديد. جهت بررسي تاثير ميزان سورفكتانت ها تهيه گرديد. ميزان پايداري فيزيكي امولسيون هاي مورد نظر در سه دما (دماي محيط، 4 و 40 درجه سانتيگراد) بررسي گرديد.
يافته ها: نتايج حاصل، بيانگر اين
امر بود كه با افزايش ميزان فاز داخلي در غلظت ثابت از سورفكتانت، پايداري امولسيون ها كاهش مي يابد (P<0.01)، همچنين با افزايش ميزان سوركفتانت تا يك حد مشخص، پايداري امولسيون ها در غلظت ثابت از فاز داخلي افزايش يابد. با نتايج بدست آمده مي توان گفت كه براي تهيه يك امولسيون پايدار از پارافين مايع در آب نياز به غلظت مناسب از فاز داخلي و امولسيفاير با HLB اپتيمم مي باشد. با افزايش ميزان فاز داخلي و ثابت ماندن غلظت امولسيفاير از ميزان پايداري امولسيون ها نيز كاسته مي شود كه احتمالا به دليل عدم توانايي سورفكتانت ها در تشكيل يك فيلم مناسب در اطراف ذرات فاز پراكنده مي باشد. در مورد تاثير تغيير عوامل ذكر شده بر ويسكوزيته ظاهري نيز مي توان گفت افزايش درصد فاز داخلي منجر به افزايش ويسكوزيته ظاهري امولسيون مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

اکبری، ج.، و سعیدی، م.، و رضاپور، ز. (1382). بررسی تاثیر مقدار امولسیفایر و فاز روغنی بر HLB بحرانی فاز روغنی و ویسکوزیته امولسیون پارافین مایع. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), 13(40), 9-16. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=866



Vancouver : کپی

اکبری جعفر، سعیدی مجید، رضاپور زینب. بررسی تاثیر مقدار امولسیفایر و فاز روغنی بر HLB بحرانی فاز روغنی و ویسکوزیته امولسیون پارافین مایع. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه). 1382 [cited 2021May18];13(40):9-16. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=866



IEEE : کپی

اکبری، ج.، سعیدی، م.، رضاپور، ز.، 1382. بررسی تاثیر مقدار امولسیفایر و فاز روغنی بر HLB بحرانی فاز روغنی و ویسکوزیته امولسیون پارافین مایع. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه), [online] 13(40), pp.9-16. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=866.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 442 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی