5 SID.ir | ارزيابي محصول در كشت مخلوط ذرت و سويا در منطقه ارسنجان
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي محصول در كشت مخلوط ذرت و سويا در منطقه ارسنجان

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين آزمايش در سال 1379 در ايستگاه تحقيقاتي دانشگاه آزاد اسلامي ارسنجان (فارس) در زميني با بافت‌رسي به منظور ارزيابي نسبت‌هاي مختلف كشت مخلوط ذرت و سويا در مقايسه با كشت خالص آن‌ها با استفاده از طرح آزمايشي بلوك كامل تصادفي با چهار تكرار مورد بررسي قرار گرفت. تيمارهاي مورد استفاده عبارت بودند از: ذرت خالص= P1، سويا خالص= P2 و %50 ذرت+ 50% سويا P3= و 75%ذرت +25%سويا=P4  و %25 ذرت+%75 سويا=P5، روش مورد استفاده براي تشكيل مخلوط‌ها بر اساس سيستم جايگزيني بود. صفات بررسي شده در اين تحقيق عبارت بودند از: عملكرد دانه ذرت و سويا در كشت خالص و مخلوط به روش جايگزيني بود. صفات بررسي شده در اين تحقيق عبارت بودند از: عملكرد دانه ذرت و سويا در كشت خالص و مخلوط به روش جايگزيني، مقايسه عملكرد كشت خالص و مخلوط، نسبت برابري زمين، عملكرد نسبي ذرت، عملكرد نسبي سويا، غالبيت. نتايج حاصل از اين تحقيق نشان داد كه مخلوط 75% سويا + 25% ذرت با نسبت برابري زمين 19/1 و هم چنين مخلوط 50% از هر دو گياه با نسبت برابري زمين 11/1 به ترتيب به اندازه 19% و 11% نسبت به تك كشتي آن‌ها، برتري دارد ولي نسبت به 25% سويا + ‌75% ذرت به علت سايه اندازي ذرت روي سويا با نسبت برابري 89/0نسبت به تك كشتي آن‌ها برتري نشان ندارد. در مورد غالبيت نيز ذرت در نسبت 50% از هر دو گياه و هم چنين 75%ذرت + 25% سويا جز غالب مخلوط بود ولي در نسبت 75% سويا + 25% ذرت به علت كم شدن مقدار ذرت از غالبيت آن نيز كاسته شد. در نهايت بهترين الگوي كشت در اين آزمايش مخلوط 25% ذرت + 75% سويا با 19% برتري نسبت به كشت خالص معرفي شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 161
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی