5 SID.ir | بررسي تاثير شرايط فرآيند اسمز بر ميزان آبگيري در برگه هلو

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير شرايط فرآيند اسمز بر ميزان آبگيري در برگه هلو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
فرآيند اسمز عبارت است از خارج‌سازي آب مواد غذايي به وسيله قرار دادن آنها در محلول‌هاي هيپرتونيك. اين محلول‌ها به علت دارا بودن فشار اسمزي بالاتر و ايجاد گراديان غلظتي بين خود و مواد غذايي باعث خروج آب از مواد غذايي مي‌شوند. اين پژوهش با استفاده از محلول ساكارز، شربت گلوكز (با غلظت‌هاي 40، 50 و 60 درصد) و محلولهاي تركيبي شامل: (40% ساكارز، 20% شربت گلوكز)، (20% ساكارز، 40% شربت گلوكز)، (40% ساكارز، 20% شربت گلوكز، 3% نمك طعام) بر اساس طرح آماري بلوكهاي كامل تصادفي انجام گرفت. نتايج نشان داد كه محلولهاي ساكارز با غلظت 50 و 60%، شربت گلوكز با غلظت 60% و محلول تركيبي (ساكارز 40%، شربت گلوكز 20%، نمك 3%)، آبگيري بيشتري داشتند. همچنين تاثير عوامل مختلف مانند نوع و غلظت محلول اسمزي، ضخامت برگه هلو و همزدن بر فرآيند اسمز از نظر درصد آبگيري تفاوتت معني‌داري داشتند.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 117
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی