4 SID.ir | بهينه سازي فرآيند توليد برگه هلو با استفاده از اسمز

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بهينه سازي فرآيند توليد برگه هلو با استفاده از اسمز

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
روش خشك كردن سنتي برگه هلو داراي معايب متعددي از جمله توليد محصولاتي با بار ميكروبي بالا، لزوم استفاده از تركيبات گوگردي، شكل ظاهري و رنگ نامطلوب، عدم شفافيت و چروكيدگي بالا مي‌باشد. در حاليكه فرآيند اسمز روش مناسبي است كه علي رغم عدم استفاده از تركيبات گوگردي، محصول حاصل از آن داراي رنگ و طعم مناسبتري است. در اين پژوهش بهينه‌سازي فرآيند برگه هلو به روش اسمز با استفاده از محلولهاي ساكارز، شربت گلوكز و مخلوط آنها براساس طرح آماري بلوكهاي كامل تصادفي انجام گرفت. پس از تعيين زمان فرآيند اسمز در محلول‌هاي مذكور و انجام فرآيند اسمز به مدت معلوم شده، نمونه‌ها در هواي آزاد خشك شد. زمان فرآيند اسمز حدود 6 ساعت در محلول‌هاي مذكور تعيين گرديد. نتايج آناليزهاي كيفي از جمله رنگ، چروكيدگي و آزمايش‌هاي چشايي نشان مي‌دهد كه نمونه‌هاي اسمزي از نظر اين خصايص رتبه بهتري را نسبت به روش سنتي داشته است. با اين وصف مي‌توان از فرآيند اسمز به عنوان يك پيش فرآيند مناسب براي بهبود كيفيت محصولات سنتي استفاده نمود.
 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 346
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی