8 SID.ir | بررسي توليد خمير كاغذ CMP از كاه گندم

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي توليد خمير كاغذ CMP از كاه گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه تهران
 
چکیده: 

اين تحقيق با هدف بررسي شرايط پخت و ويژگي هاي كاغذ ساخته شده به روش CMP از كاه گندم انجام شد. در اين مطالعه ابتدا ويژگي هاي بيومتريك الياف و تركيبات شيميايي ساقه كاه گندم تعيين شد، سپس پخت ها با استفاده از دو تركيب ماده شيميايي سود سوزآور خالص و مخلوط سولفيت سديم و كربنات سديم به نسبت يك به يك دوم در سه سطح 6، 8 و 10 درصد و زمان در سه سطح 20، 30 و 40 دقيقه، مجموعا 18 تيمار مختلف در سه تكرار انجام گرفت. تيمار د رشرايط دماي حمام آبي (95-98°C) و فشار يك اتمسفر و نسبت مايع پخت به كاه 10 به 1 انتخاب شد. به طور كلي پخت هاي با سولفيت داراي بازده، وازده الك و مصرف انرژي پالايش زيادتر از سودسوزآور بوده اند، زيرا سودسوزآور فعال تر از سولفيت سديم بوده و در طي پخت ليگنين و پلي ساكاريدهاي بيشتري را حل مي كند. به همين دليل بازده توليد خميركاغذ حاصل از آن كمتر است و الياف كاه گندم بهتر تفكيك شده و در نتيجه بازده الك كمتري هم به دست آمده است. براساس ويژگي هاي خمير كاغذهاين حاصله و شرايط پخت آنها، 6 تيمار متشكل از پخت هاي 30 دقيقه اي براي ساخت كاغذ و مقايسه ويژگي هاي مقاومتي آنها انتخاب گرديد و سپس خمير كاغذها تا درجه رواني 350±25 ميلي ليتر(C.S.F)  پالايش شدند. مقاومت هاي كاغذهاي حاصل از پخت با سودسوزآور به طور قابل توجهي بيشتر ازسولفيت بود. همچنين مقدار مصرف ماده شيميايي اثر مستقيمي بر مقاومت ها (به استثناي مقاومت به تركيدن) گذاشت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 321
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی