برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير تنش خشكي بر پارامترهاي فلورسانس كلروفيل، محتواي كلروفيل و عملكرد دانه ارقام مختلف گندم

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر تغييرات فلورسانس سريع كلروفيل آزمايشي تحت شرايط مزرعه با هفت رژيم مختلف آبياري برروي سه رقم گندم نان در چهار تكرار بصورت فاكتوريل در قالب طرح آماري بلوك هاي كامل تصادفي انجام شد. اندازه گيري پارامترهاي فلورسانس كلروفيل برروي برگ هاي پرچم گياهان حدود سه هفته بعد از گلدهي انجام گرفت. تغييرات فلورسانس متغير (FV)، حداقل فلورسانس (F0)، نصف زمان افزايش F0 به FM (T1/2)، ظرفيت فتوشيميايي فتوسيستم دوم نوري (FV/FM)، مورد ارزيابي قرار گرفت. محتواي آب نسبي (RWC) و محتواي كلروفيل برگ پرچم نيز اندازه گيري شد. اثر رژيم هاي مختلف آبياري برروي FV, FV/FM و T1/2 در سطح %5 معني دار بود. محتواي كلروفيل، RWC و عملكرد دانه (GY) در رژيم مختلف آبياري و ارقام بسيار معني دار بود. ميانگين مقدار FV, T1/2, FM و FV/FM با كاهش محتواي آب خاك كاهش پيدا نمودند و مقدارF0 براي تمام تيمارها تقريبا ثابت بود. ارقام با عملكرد بالا FV, FV/FM FM, T1/2، محتواي كلروفيل و RWC بالا داشتند. FV وFV/FM  بيشترين همبستگي و F0 كمترين همبستگي را با عملكرد دانه نشان داد. الگوي هماهنگ تغيير در پارامترهاي فلورسانس حاكي از آن است كه ارقام با عملكرد بالا ارقامي هستند كه مي توانند در طي پرشدن دانه از تنش خشكي اجتناب كنند. مشاهده همبستگي بين پارامترهاي فلورسانس با محتواي آب نسبي اين نتايج را تاييد مي كند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 382
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی