برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

شناسايي و مقايسه تركيبهاي موجود در اسانسSalvia bracteata Bank & Soland در دو مرحله برداشت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان
 
چکیده: 

جنس مريم گلي در ايران 58 گونه گياهي علفي و چند ساله دارد كه اسانس برخي از اين گونه ها، قبلا مورد بررسي قرار گرفته است. استفاده از اسانس بعضي از گونه هاي سالويا در صنايع داروسازي، عطرسازي، فرآورده هاي بهداشتي، آرايشي و در صنايع غذايي به عنوان طعم دهنده و چاشني متداول است. Salvia bracteata Bank & Soland يكي از گونه هاي جنس Salvia است كه در غرب و شمال غرب ايران مي رويد. در اين تحقيق كه براي اولين بار در مورد اين گونه در ايران صورت گرفته است، اندام هوايي گياه در دو مرحله رويشي قبل از گلدهي و زمان گلدهي كامل از چناره مريوان جمع آوري و پس از خشك كردن به روش تقطير با آب اسانس گيري شد. سپس تركيب هاي تشكيل دهنده اسانس ها به وسيله دستگاه هاي GC و GC/MS مورد تجزيه و شناسايي قرار گرفت. در اسانس اين گونه در مرحله قبل از گلدهي 17 تركيب و در مرحله گلدهي كامل 19 تركيب شناسايي شد. تركيب هاي عمده اسانس شامل بتا- كاريوفيلن (%49.6 و %41.7 )، گاما- مورولن (%18.3 و %22.8) و بي سيكلوجرماكرن (%9.5 و %8.8 ) به ترتيب در زمان قبل از گلدهي و گلدهي كامل بودند. نتايج نشان داد كه با پيشرفت دوره رشد گياه از قبل از گلدهي به سمت گلدهي كامل از درصد نسبي بتا كاريوفلن در اسانس كاسته شده و در عوض درصد نسبي گاما مورولن افزايش مي يابد. تغييراتي نيز در نوع و درصد برخي از ديگر تركيب هاي اسانس مشاهده شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 116
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی