برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

اثر غلظت هاي مختلف نمك هاي كلرور سديم و كلرور كلسيم بر رشد و درصد عناصر برگ، شاخه و ريشه پده (Populus euphratica Olive)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع
 
چکیده: 

شوري عامل محدود كننده توليد محصولات كشاورزي و منابع طبيعي در دنيا مي باشد. رشد و توليد محصول در خاكهاي شور يا خاكهايي كه با آب شور آبياري مي شوند به صورت مشخص كاهش مي يابد، از آنجايي كه بيشتر خاكها را در مناطق خشك و نيمه خشك خاكهاي شور و قليا تشكيل مي دهند و پده يكي از گياهان سازگار در اين مناطق است، تعيين درجه مقاومت به شوري آن داراي اهميت مي باشد كه حداقل در ايران به صورت دقيق حد تحمل به شوري اين گياه مشخص نشده است. به همين منظور در قالب طرح بلوكهاي كامل تصادفي با سه تكرار و در شرايط گلخانه قلمه هاي پده تحت تاثير تركيبي از غلظت هاي مختلف نمك در محيط آبكشت قرار گرفتند. تيمارهاي شوري با افزايش مقادير مختلف از نمكهاي كلرور سديم و كلرور كلسيم به نسبت 4:5 در محلول غذايي محيط ريشه به ميزان (0.27، 0.54، 0.81، و 1.08 درصد) كه برابر با 1.3، 6.1، 10.5، 13.5 و 18 دسي زيمنس بر متر است اعمال گرديد. زنده ماني قلمه هاي پده، وضع ظاهري برگها و شاخص هاي رشد، شامل تعداد برگ، سطح برگ، ارتفاع، وزن خشك (برگ، ساقه و ريشه) همچنين درصد عناصر سديم، كلر، كلسيم، منيزيم، پتاسيم و ازت در برگ، ساقه و ريشه و در تيمارهاي متفاوت شوري اندازه گيري گرديد. نتايج آزمايش نشان داد كه وزن خشك برگها و وزن خشك ساقه تا 6 دسي زيمنس بر متر تحت تاثير شوري قرار نگرفت و با افزايش غلظت نمكها در محيط ريشه، كاهش معني دار داشتند. تعداد برگ نيز تحت تاثير شوري كاهش معني دار داشت، در حالي كه وزن خشك ريشه و ارتفاع نهالها تغييري نداشتند. با افزايش غلظت نمكها در محيط ريشه، درصد ازت و پتاسيم برگها و درصد سديم، پتاسيم، منيزيم و كلر شاخه ها افزايش يافت. در ريشه با جز كلر كه با افزايش شوري افزايش داشت بقيه عناصر تحت تاثير شوري قرار نگرفتند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 501
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی