6 SID.ir | بررسي اثر آنتي اکسيدان اسانس ميوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp. Excelsa بر روي سيستم هاي اکسيداتيو

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر آنتي اکسيدان اسانس ميوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp. Excelsa بر روي سيستم هاي اکسيداتيو

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه علوم پزشکي اصفهان، مرکز تحقيقات قلب و عروق
 
چکیده: 

امروزه عدم تعادل سيستم آنتي اکسيدان و اکسيدان به عنوان عامل ايجاد بسياري از بيماريها از جمله آترواسکلروز، سرطانها و پيري شناخته شده است. در اين مطالعات اثرات آنتي اکسيدان سه غلظت متفاوت از هر يک از اسانس هاي بدست آمده از ميوه و سرشاخه Juniperus excelsa subsp excelsa بر روي چند سيستم اکسيداتيو (هموليز گلبولهاي قرمز، اکسيداسيون LDL، گليکوزيلاسيون انسولين و هموگلوبين و نيز پراکسيداسيون لينولئيک اسيد) مورد بررسي قرار گرفته است. نتايج نشان مي دهد که: 1) اسانسهاي مورد بررسي به خوبي گليکوزيلاسيون انسولين و هموگلوبين را مهار نموده است. 2) اکسيداسيون LDL در حضور غلظتهاي مختلف اسانس سرشاخنه گياه به خوبي مهار شده است، در صورتيکه اسانس ميوه در غلظتهاي مورد مطالعه تاثيري بر اکسيداسيون LDL نداشته است. 3) اکسيداسيون لينولئيک اسيد در حضور اسانس هاي بدست آمده از ميوه و سرشاخه به خوبي مهار گرديده و ميزان مهار با افزايش زمان انکوباسيون رابطه مستقيم نشان داد. 4) اسانس هاي مورد مطالعه، در غلظت کم، هموليز گلبولهاي قرمز را مهار و در غلظت هاي بيشتر تسريع نموده و در مورد اين سيستم بيشتر خاصيت پراکسيدان داشته اند. به طور خلاصه نتايج نشان مي دهد که اسانس هاي بدست آمده از ميوه و سرشاخه گياه در غلظتهاي اندک به خوبي توانسته است بر چند سيستم اکسيداتيو موثر و خاصيت آنتي اکسيدان بروز دهد، هر چند موجب هموليز برون تن (in vitro) گلبولهاي قرمز شده است.
بنابراين مطالعه بر روي تاثير اين گياه بر برخي از بيماريها از جمله آترواسکلروز و ديابت مي تواند حايز اهميت باشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 125
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی