4 SID.ir | تاثير استفاده از مقادير افزايشي كنجاله پنبه ‌دانه در جيره، بر عملكرد جوجه ‌هاي گوشتي در سنين مختلف

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير استفاده از مقادير افزايشي كنجاله پنبه ‌دانه در جيره، بر عملكرد جوجه ‌هاي گوشتي در سنين مختلف

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 
به منظور بررسي اثر استفاده از مقادير افزايشي كنجاله پنبه دار بر عملكرد جوجه‌ هاي گوشتي در سنين مختلف ، آزمايشي به صورت طرح كاملا تصادفي با چهار تيمار و پنچ تكرار اجرا شد. تيمارهاي مختلف شامل صفر ، 3.5، 7 و 10.5 درصد كنجاله پنبه دانه درسن 7-21 روزگي بود. در طي دوره رشد(‌ 21-42 روزگي) مقادير فوق به ترتيب صفر ، 7 ،‌ 14و 21 درصد، براي دوره پاياني (42-56 روزگي) نيز به ترتيب صفر، 14، 21، 21 درصد بود. دراين آزمايش از 260 قطعه جوجه گوشتي يك روزه آرين استفاده شد، كه تا آغاز آزمايش استفاده شد. كه تا آغاز آزمايش (7 روزگي) به صورت گروهي روي بستر پرورش يافتند. در سن هفت روزگي جوجه ها 20 گروه 13 قطعه تقسيم . و هر پنج گروه به طور تصادفي به يكي از جيره هاي آزمايشي اختصاص داده شدند. جيره‌ هاي آزمايشي اختصاص داده شدند. جيره‌ هاي آزمايشي بر اساس توصيه (NRC‌ (1994 و به صورت هم انرژي و هم پروتئين تنظيم گرديد. وزن جوجه‌ها به صورت هفتگي و شاخص‌ هاي افزايش وزن، مصرف خوراك و ضريب تبديل غذا در مراحل مختلقف پرورش و كل دوره اندازه گيري و محاسبه شد. تجزيه فيزيكي لاشه در پايان دوره آزمايش در سن 56 روزگي انجام شد. استفاده از مقادير مختلف كنجاله پنبه دانه و افزايش آن در سنين مختلف بر شاخص هاي وزن بدن، افزايش وزن ، ضريب تبديل خوراك و بازده لاشه اهر معني داري نداشت. افزايش مقدار كنجاله پنبه دانه در جيره در طي 7-21 روزگي باعث افزايش معني دار مصرف خوراك شد (0.05>P)، ولي در ساير دوره ها و كل دوره پرورش تاثير معني داري بر مصرف خوراك جوجه ها نداشت (0.05>P) افزايش مقدار كنجاله پنبه دانه تاثير معني داري بر درصد چربي محخوطه شكمي، جگر ، لوزاالمعده و دستگاه گوارش نداشت (0.05>P) به طور كلي، نتايج اين پژوهش نشان داد كه مي توان از كنجاله پنبه دانه به ميزان 7 ، 14 و 21 درصد جيره ، به ترتيب در دوره آغازيان ، رشد و پاياني، بدون داشتن تاثير سو بر عملكرد و بازده لاشه جوجه‌ هاي گوشتي استفاده كرد.
 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 162
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی