مشخصات مقاله عنوان نشریه: دانشکده فني دانشگاه تبريز اطلاعات شماره: پاييز 1385 , دوره 33 , شماره 2 (پياپي 44) ويژه مهندسي مكانيك ; از صفحه 49 تا صفحه 55 . عنوان مقاله: بررسي پارامترهاي موثر بر سنتز رنگدانه ليتوپون به روش هم رسوبي شيميايي نویسندگان: رضواني محمد* آدرس: * گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه تبریز چکیده: رنگدانه ليتوپون مخلوطي از سولفيد روي و سولفات باريم است كه نسبت به رنگدانه هاي سفيد بر پايه سرب و اكسيد روي از قدرت پوشانندگي بالاتري برخوردار است. به منظور تهيه اين رنگدانه ابتدا مخلوطي از سولفات باريم و كربن اكتيو با نسبت هاي مختلف بصورت قرص پرس شدند. در نهايت سولفات باريم پرس شده در بستر كربني در محدوده 1150 – 1300oC به مدت دو ساعت احيا شد. بر اساس نسبتهاي استوكيومتري واكنش تشكيل ليتوپون، پس از تهيه محلول هاي سولفات روي و سولفيد باريم، دماي واكنش در محدوده 70-90ºC و زمان هاي نگهداري 300-10 دقيقه كنترل شد. بررسي فازي ليتوپون توسط دستگاه پراشگرپرتوايكس (XRD) انجام شد همچنين آناليز عنصري به روش XRF و آناليز شيميايي تر نيز انجام شدند. همچنين اندازه گيري خواص فيزيكي رنگدانه شامل تعيين توزيع اندازه ذرات، سطح ويژه و دانسيته پودر نيز به ترتيب با روش هاي تشعشع ليزري، جذب گاز نيتروژن و پيكنومتر گازي اندازه گيري شد. در نهايت شرايط بهينه سنتز در مورد مواد اوليه صنعتي نيز مورد بررسي قرار گرفت. کلید واژه: رنگدانه(Q3)ليتوپون(Q3)رسوب گيري(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: لاروجیره غذاییچربیبازماندگی ارجاعات: ندارد مقالات نشریه ای مرتبط: اثر رنگدانه هاي طبيعي بر عملکرد سلول هاي خورشيدي رنگدانه ايجداسازي و شناسايي مولکولي ميکروارگانيسم هاي توليدکننده رنگدانه و بررسي سميت حاد رنگدانه هاجداسازي و بررسي رنگدانه باکتري هاي سرمادوست با هدف کاربرد در صنايع غذايياستفاده از رنگدانه هاي آلي و معدني در تهيه ميكاي رنگيآزمايش رنگدانه قرمز شماره 3 به منظور بهبود خواص آن در پيوستارهاي آب پايه مقالات همایشی مرتبط: بررسی تاثیر سدیم بر روی ساختار و خواص ضدخوردگی رنگدانه فسفات رویسنتز رنگدانه نانوکامپوزیت هماتیت-زیرکون-کریستوبالیت و بررسی اینکلوژن پذیری سیستمتهیه رنگدانه سرامیکی بدنه قهوه ای با پایه Cr-Ti-Wسنتز رنگدانه قرمز Y(Al,Cr)O3 و بررسی واکنش لعاب و رنگدانهبررسی رنگدانه باکتری های سرمادوست با هدف کاربرد در صنایع غذایی ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 160 آخرین های بلاگ آموزش جستجوی دقیق در اسکوپوسآموزش اضافه کردن دو محور در ورد و اکسلچگونه جدیدترین مطلب را در گوگل جستجو کنیمیافتن کلمه مترادف انگلیسی در ورد wordتکنیک های جستجو در گوگل: استفاده از عملگر Notتست آنلاین کرونا ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی