برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1386 , دوره  10 , شماره  1 ; از صفحه 20 تا صفحه 25 .
 
عنوان مقاله: 

ارزيابي زيستي کيفيت پروتئين مخلوط آرد گندم و سويا

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* کاشان، خیابان شهید بهشتی، بن بست آزادی 25، ساختمان نگار عصر، معاونت غذا و دارو
 
چکیده: 

مقدمه: ارزيابي کيفيت پروتئين مواد غذايي به دلايل زيستي و اقتصادي از اهميت ويژه اي برخوردار است. به همين دليل علت روش هاي بيولوژيک، ميکروبيولوژيک، شيميايي و تلفيقي براي تعيين کيفيت پروتئين ها معرفي و به کار گرفته شده است. در بين روش هاي موجود، نسبت خالص پروتئين (NPR)، نسبت خالص نسبي پروتئين (RNPR)، قابليت حقيقي هضم پروتئين (TPD) و نسبت کارآيي پروتئين (PER) به عنوان روش هاي مناسب براي تعيين کيفيت پروتئين ها پيشنهاد شده است. با توجه به مصرف بالاي فرآورده هاي غلات از جمله نان و ماکاروني (آرد گندم و سويا) به ويژه در خانوارهاي کم درآمد، اين مطالعه با هدف ارزيابي کيفيت پروتئيني با روش هاي فوق روي يک نمونه مخلوط آرد گندم و سويا در سال 1382 انجام گرفت.
روش کار: تحقيق با طراحي تجربي روي تعداد 48 موش صحرايي نر در سن 21 روز، از نژاد ويستار تحت شش رژيم غذايي در هشت گروه شامل: 3 رژيم مورد (مخلوط آرد گندم + سويا)، مبنا (کازئين + متيونين) و پايه (بدون پروتئين) براي مطالعه RNPR، PER (شرايط مطالعه PER مشابه RNPR است با اين تفاوت که طول مدت مطالعه PER، 28 روز و همچنين فاقد رژيم بدون پروتئين مي باشد) و 3 رژيم مورد، مبنا و پايه براي مطالعه TPD قرار داده شدند. طول دوره مطالعه براي NPR، 14 روز بود. به منظور محاسبه NPR، مقدار پروتئين دريافتي و افزايش وزن حيوانات تعيين گرديد. طول دوره مطالعه براي TPD، 9 روز بود. به منظور محاسبه TPD، مقدار ازت دريافتي و ازت دفعي حيوانات تعيين شد براي تعيين PER، مقدار پروتئين دريافتي و تغيير وزن حيوانات تعيين گرديد. ميزان NPR، RNPR، TPD و PER گروه کازئين + متيونين با مخلوط آرد گندم + سويا از طريق آزمون تي مورد قضاوت آماري قرار گرفت.
يافته ها: شاخص NPR براي پروتئين کازئين + متيونين 4.3±0.4، مخلوط آرد گندم + سويا (p<0.0001) 2.7±0.3 و شاخص PNPR برابر 64.1 بود. ميانگين شاخص TPD براي پروتئين هاي کازئين + متيونين و مخلوط آرد گندم + سويا به ترتيب 93.4±2.2 و 82.7±5.3 بود. شاخص PER براي پروتئين کازئين + متيونين 3.04±0.2، مخلوط آرد گندم + سويا (p<0.0001) 1.15±0.12 بود.
نتيجه گيري: کيفيت پروتئين محصول مخلوط آرد گندم + سويا در مقايسه با کازئين پايين است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

عاصمی، ذ.، و تقی زاده، م.، و ولایی، ن. (1386). ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین مخلوط آرد گندم و سویا. حکیم, 10(1), 20-25. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=67494



Vancouver : کپی

عاصمی ذات اله، تقی زاده محسن، ولایی ناصر. ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین مخلوط آرد گندم و سویا. حکیم. 1386 [cited 2021July25];10(1):20-25. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=67494



IEEE : کپی

عاصمی، ذ.، تقی زاده، م.، ولایی، ن.، 1386. ارزیابی زیستی کیفیت پروتئین مخلوط آرد گندم و سویا. حکیم, [online] 10(1), pp.20-25. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=67494.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 188 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی