5 SID.ir | اثر نيزين بر تعدادي از باكتريهاي بيماريزاي تشكيل دهنده بيوفيلم با استفاده از روش ميكروتيترپليت

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

اثر نيزين بر تعدادي از باكتريهاي بيماريزاي تشكيل دهنده بيوفيلم با استفاده از روش ميكروتيترپليت

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* اصفهان، دانشگاه علوم پزشکي، دانشکد بهداشت، گروه تغذيه
 
چکیده: 

زمينه و هدف: بعضي از باكتريهاي پاتوژن و فاسد كننده مواد غذايي قادر مي باشند به سطوح در تماس با مواد غذايي متصل شده و تشكيل بيوفيلم دهند، از اين جهت به عنوان منبع آلودگي محصولات غذايي و انتقال بيماري ها در نظر گرفته مي شوند. نيزين، باكتريوسين پپتيدي مي باشد كه براي كنترل بيولوژيکي بيوفيلم هاي ميكروبي استفاده مي گردد. همچنين امروزه نيزين در ادغام با مواد بسته بندي، مواد غذايي را از خطر فساد و ورود عوامل بيماريزا محافظت مي كند. هدف از اين مطالعه بررسي اثر غلظت هاي مختلف نيزين بر روي برخي از باکتريهاي بيماريزاي غذايي بوده است.
روش بررسي: در اين تحقيق تجربي اثرات غلظت هاي مختلف نيزين بر باكتريهاي تشكيل دهنده بيوفيلم و بيماريزاي
Staphylococcus aureus، Listeria monocytogenes و Salmonella enteritidis با روش ميكروتيترپليت بررسي شد. ميزان كاهش سلول هاي تشكيل دهنده بيوفيلم با استفاده از دستگاه اليزا ريدر و ميزان كشته شدن سلول ها با به كاربردن رنگ TTC (Triphenyl Tetrazolium Chloride) تعيين شد. داده ها با استفاده از آزمون هاي آناليز واريانس و آزمون مقايسه اي Kramer-Tukey و به کمک نرم افزار Minitab تجزيه و تحليل شد.
يافته ها: نتايج نشان داد نيزين در غلظتي كه مصرف آن مجاز است (
4´103IU/ml)، بر بيوفيلم S. enteritidis نسبت به بيوفيلم باكتري هاي L. monocytogenes و Staph. aureus به ترتيب با 87، 57 و 30 درصد موثرتر مي باشد (P<0.05).
نتيجه گيري: بر اساس نتايج اين مطالعه افزايش غلظت بيش از حد مجاز نيزين تاثيري در ميزان حذف و کشته شدن باکتري هاي مورد مطالعه ندارد و در حد مجاز بيشترين تاثير را بر حذف بيوفيلم باکتري هاي
S. enteritidis دارد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 251
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی