برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
 
عنوان مقاله: 

وضعيت رنگ هاي مصرفي در شيريني هاي خشك جنوب شهر تهران با استفاده از روش كروماتوگرافي با لايه نازك

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه علوم پزشکی تهران، معاونت غذا و دارو، ‌ آزمایشگاه کنترل مواد غذایی و بهداشتی
 
چکیده: 

زمينه و هدف: افزودني هاي مواد غذايي يك واژه كلي براي تركيباتي است كه به منظور دوام با بهتر نمودن ظاهر غذا، تركيب، طعم و ارزش غذايي به مواد غذايي اضافه مي شود. رنگ ها نيز جزو اين دسته از مواد بوده كه براي افزايش جذابيت مواد غذايي به آنها افزوه مي شوند. رنگ ها مي توانند عوارضي شبيه آسم، كهير هايپراكتيويتي در كودكان، تضعيف سيستم ايمني، واكنش هاي آنافيلاكتيك و يا حتي اثرات سرطان زايي داشته باشند. هدف از اين مطالعه، بررسي وضعيت نوع رنگ هاي مصرفي در شيريني هاي توليدي جنوب شهر تهران بود.
روش بررسي: تعداد 191 نمونه شيريني خشك از مناطق جنوبي شهر تهران در سال 1385 به صورت تصادفي نمونه برداري مورد آناليز نوع رنگ قرار گرفتند. نمونه ها ابتدا توسط اسيد كلريدريك استخراج رنگ گرديده و پس از تخليص با استفاده از روش كروماتوگرافي با لايه نازك (Thin Layer Chromatography) T.L.C به وسيله پيپت هاي آماده، مورد آناليز قرار گرفتند. نمونه ها با توجه به R¦ مورد شناسايي قرار گرفتند.
يافته ها: 93.2 درصد از كل نمونه ها حاوي رنگ بودند. از ميان كل نمونه هاي رنگي، 42 نمونه (22 درصد) حاوي رنگ مصنوعي غير مجاز خوراكي، 96 نمونه (50.3 درصد) حاوي رنگ مصنوعي مجاز خوراكي براي توليد كننده هاي صنعتي و 40 نمونه (21 درصد) حاوي رنگ طبيعي بود. رنگ سانست يلو (Sunset yellow) بيشترين مورد مصرف در ميان رنگ هاي مورد استفاده در شيريني هاي بررسي شده بود.
نتيجه گيري: با توجه به يافته هاي اين مطالعه و مصرف زياد رنگ هاي مصنوعي، افزايش آگاهي صنف قنادان براي كاهش مصرف اين گونه رنگ ها در شيريني و ساير فرآورده هاي قنادان پيشنهاد مي گردد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 292
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی