برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
تابستان 1386 , دوره  20 , شماره  2 ; از صفحه 164 تا صفحه 171 .
 
عنوان مقاله: 

مقايسه‌ مقدار املاح‌ و ويتامينهاي‌ ارقام‌ آبوت، برونو، هايوارد و مونتي ميوه‌ كيوي‌ ايران ‌و مقايسه‌ ويتامينهاي‌ اين ارقام با ميوه‌ پرتقال‌ تامسون ناول

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* رشت، دانشگاه‌ گیلان، دانشکده‌ علوم، گروه‌ زیست‌ شناسی‌‌
 
چکیده: 

بمنظور اندازه گيري کمي مقدار املاح و ويتامينهاي ارقام مختلف کيوي ايران و مقايسه اين ويتامينها با ويتامينهاي پرتقال تامسون ناول، ابتدا ارقام آبوت، برونو، هايوارد، مونتي و ميوه پرتقال تامسون بترتيب از باغهاي تحت کنترل شوراي کيوي کاران کشور و مرکز تحقيقات مرکبات شهرستان تنکابن برداشت شد و  پس از انتقال سريع به آزمايشگاه، املاح سديم، پتاسيم، منيزيم، کلسيم، آهن، روي، فسفر، بور و ويتامينهاي ,C E ,A و انواع B نمونه هاي مذکور اندازه گيري شد. نتايج به دست آمده نشان داد که ميوه کيوي يک منبع سرشار از املاح و ويتامينهاست. که در اغلب موارد تفاوت فاحشي با ميوه پرتقال و بسياري از ميوه هاي ديگر دارد. مقايسه مقدار املاح در ارقام مختلف ميوه کيوي بيانگر اين است که ميزان پتاسيم، کلسيم و منيزيم در رقم برونو، آهن و روي در رقم آبوت، فسفر و بور در رقم هايوارد و سديم در رقم مونتي بيشتر است. مقايسه ميزان ويتامين نمونه هاي مورد بررسي نشان داد که بين ارقام مختلف ميوه کيوي از اين نظر اختلاف معني داري وجود ندارد، اما در مقايسه با ميوه پرتقال تامسون ناول، مقدار ويتامين C ارقام ميوه کيوي حدود چهار برابر و ويتامينهاي B2 وB3 (PP)  حدود دو برابر ميوه پرتقال تامسون ناول است. اگرچه ويتامين هاي B1 ,E ,A و B6 در ميوه پرتقال تامسون ناول بيشتر از ارقام بررسي شده ميوه کيوي است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

افشارمحمدیان، م.، و علی اکبر، ع. (1386). مقایسه‌ مقدار املاح‌ و ویتامینهای‌ ارقام‌ آبوت, برونو, هایوارد و مونتی میوه‌ کیوی‌ ایران ‌و مقایسه‌ ویتامینهای‌ این ارقام با میوه‌ پرتقال‌ تامسون ناول. زیست شناسی ایران, 20(2), 164-171. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=67222



Vancouver : کپی

افشارمحمدیان منصور، علی اکبر علیرضا. مقایسه‌ مقدار املاح‌ و ویتامینهای‌ ارقام‌ آبوت, برونو, هایوارد و مونتی میوه‌ کیوی‌ ایران ‌و مقایسه‌ ویتامینهای‌ این ارقام با میوه‌ پرتقال‌ تامسون ناول. زیست شناسی ایران. 1386 [cited 2021July31];20(2):164-171. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=67222



IEEE : کپی

افشارمحمدیان، م.، علی اکبر، ع.، 1386. مقایسه‌ مقدار املاح‌ و ویتامینهای‌ ارقام‌ آبوت, برونو, هایوارد و مونتی میوه‌ کیوی‌ ایران ‌و مقایسه‌ ویتامینهای‌ این ارقام با میوه‌ پرتقال‌ تامسون ناول. زیست شناسی ایران, [online] 20(2), pp.164-171. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=67222.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 281 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی