برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1386 , دوره  17 , شماره  2 ; از صفحه 145 تا صفحه 156 .
 
عنوان مقاله: 

برآورد ضرايب اقتصادي توليد شير، درصد چربي و پروتئين و طول عمر گله در گرايش حداکثر سود با استفاده از معادله سود

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گیلان
 
چکیده: 

با استفاده از يک مدل قطعي که براي گله هاي گاو شيري مطابق با سيستم نرخ گذاري شير در ايران طراحي شده، ضرايب اقتصادي توليد شير، درصد چربي، درصد پروتئين و طول عمر گله در گرايش حداکثر سود و در محدوديت کل نهاده و براي شرايط بلند مدت يعني متغير بودن تمام هزينه ها برحسب واحد گاو برآورد شدند. بوسيله روش شبيه سازي داده ها و اطلاعات سه گله گاو شيري مختلف در کشور، ميزان حساسيت ضرايب اقتصادي صفات نسبت به 20 درصد تغيير (افزايش و يا کاهش) قيمت علوفه و کنسانتره، نسبت مصرف علوفه به کنسانتره، هزينه هاي غذايي و غير غذايي، قيمت شير به نرخ دولتي و آزاد، سهم فروش شير به نرخ دولتي و ميانگين توليد شير، درصد چربي و پروتئين و طول عمر گله بررسي شد. ضرايب اقتصادي توليد شير در شرايط مبنا در سه گله بترتيب برابر با: 745، 581.5، 790.5 و ضرايب اقتصادي درصد چربي 460105، 492630، 161877 و ضرايب درصد پروتئين 454857، 905336، 488234 و ضرايب طول عمر گله 506.7، -16.2، 571.8 بود. توليد شير، درصد چربي و پروتئين و طول عمر گله بترتيب نسبت به تغيير ميانگين توليد شير، نسبت فروش شير به نرخ دولتي و ميانگين طول عمر گله بيشترين حساسيت را نشان داده اند. تغيير نسبت مصرف علوفه به کنسانتره کمترين اثر را بر ضرايب اقتصادي صفات داشت. بر اساس نتايج بدست آمده، رفتار ضرايب اقتصادي در برابر تغيير عوامل توليدي در سطح سيستم هاي مختلف يکسان نبود و تغيير سيستم توليد موجب تغيير در ضرايب اقتصادي صفات شد و براي هر سيستم توليد، ضريب اقتصادي خاصي بايد برآورد نمود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 162
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی