4 SID.ir | تاثير سطوح مختلف کاه گندم عمل آوري شده با آهک بر عملکرد پرواري بره هاي نر قزل

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح مختلف کاه گندم عمل آوري شده با آهک بر عملکرد پرواري بره هاي نر قزل

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامي، دانشکده کشاورزي، دانشگاه تبريز
 
چکیده: 

به منظور بررسي تاثير سطوح مختلف کاه عمل آوري شده با آهک بر عملکرد و ترکيبات لاشه هاي بره هاي نر قزل، از 16 راس بره با وزن اوليه 33.36±2.45 کيلوگرم در قالب طرح کاملا تصادفي براي چهار جيره غذايي آزمايشي (حاوي سطوح مختلف کاه عمل آوري شده: صفر، 7، 14 و 21 درصد برحسب ماده خشک) با چهار تکرار و در مدت 12 هفته استفاده شد. براي عمل آوري کاه گندم، به ازاي هر کيلوگرم ماده خشک از 1.3 ليتر محلول حاوي 100 گرم آهک در مدت زمان سه هفته و در دماي اتاق استفاده گرديد. نتايج حاصله نشان داد که مصرف روزانه غذا تحت تاثير جيره هاي حاوي سطوح مختلف کاه عمل آوري شده قرار نگرفت ولي مصرف روزانه غذا بر حسب وزن متابوليکي در جيره غذايي حاوي 21 درصد کاه عمل آوري بطور معني داري کاهش يافت (P<0.05). ضريب تبديل غذايي در جيره غذايي حاوي 14 درصد کاه گندم عمل آوري شده با آهک (7.51) کمتر بود، ولي تفاوت معني داري در مقايسه با ساير جيره هاي غذايي نداشت. وزن زنده نهايي (52.35 کيلوگرم) و ميانگين اضافه وزن روزانه (218.45 گرم) بره هايي که با 14 درصد کاه عمل آوري شده تغذيه شده بودند، به طور معني داري (P<0.05) بيشتر از گروه شاهد (به ترتيب 48.5 کيلوگرم و 171.13 گرم) و سطوح 7 درصد (به ترتيب 48.5 کيلوگرم و 172.61 گرم) و 21 درصد (به ترتيب 48 و 148.01) کاه گندم عمل آوري شده با آهک بود. درصد بازده لاشه در متوسط جيره هاي غذايي مورد استفاده برابر 50.60 درصد بود. درصد کل گوشت لخم، راسته و ران برحسب درصد وزن قبل از کشتار در بره هاي تغذيه شده در متوسط جيره هاي غذائي به ترتيب برابر 26.7، 13.4 و 7.4 بود.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 554
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی