4 SID.ir | تاثير سرعت رشد و مصرف خوراك بر پاسخ التهابي در جوجه هاي گوشتي
برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تاثير سرعت رشد و مصرف خوراك بر پاسخ التهابي در جوجه هاي گوشتي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر سرعت رشد و مصرف خوراك بر پاسخ التهابي در جوجههاي گوشتي، 275 قطعه جوجه يك روزه از دو سويه 2000 و۱۹۵۷ با جيره تجاري تغذيه شدند كه در مورد نيمي از آنها محدوديت غذايي اعمال شد. دوازده قطعه جوجه در روزهاي صفر، 7 ، 14 و 28 پرورش ، از هر سويه جدا، وزنكشي و پس از انتقال به قفسهاي انفرادي، دوباره با همان برنامه غذايي قبل تغذيه شدند. سپس به شش جوجه از هر گروه در روزهاي 6 ، 13 ، 27، 41 محلول ليپوپلي ساكاريد سالمونلا تيفي موربوم ( µg/ml100 )و(1تا 3 ميليمتر) تزريق شد و بقيه به عنوان شاهد در نظر گرفته شدند. در روزهاي پس از تزريق، دوباره همه جوجه ها وزن كشي و كبد ، ماهيچه سينه، طحال، حفره گوارشي و غده بورساي آنها جدا و توزين شد. تيموس جوجه هاي گروه شاهد براي برآورد ميزان تكثير تيموسيتها استفاده شد.
سويه7 195 در مقايسه با 2000 به طور شديدي تحت تاثير چالش التهابي قرار گرفت و تقريبا از خوراك افتادن و اضافه وزن در سويه 2000، در روز پس از تزريق شديدا كاهش يافت. تيموسيت هاي جوجه ها با مصرف خوارك آزاد در مقايسه با گروه تحت محدوديت غذايي، حساسيت بيشتري به اينترلوكين -1 (IH-1) در هفته چهارم نشان دادند ( (P=0.056هم چنين قدرت تحريك IL-1 براي تكثير تيموسيت هاي جوجه هاي سويه 2000، در مقايسه با سويه 1957 بيشتر بود. با توجه به نتايج اين بررسي، پاسخ التهايي و آثار آن در جوجه هاي گوشتي، تحت تاثير مصرف خوارك و سرعت رشد قرار گرفت.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 135
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی