5 SID.ir | بررسي ترکيب هاي اسانس پونه کرماني M. longifolia (L.) Hud. var. kermanansis و پونه جنگلي M. longifolia (L.) Hud. var. kotschiana

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

بررسي ترکيب هاي اسانس پونه کرماني M. longifolia (L.) Hud. var. kermanansis و پونه جنگلي M. longifolia (L.) Hud. var. kotschiana

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

پونه از جمله گياهان بسيار مهم معطر و دارويي است که مصارف گسترده اي در صنايع مختلف دارد. هدف از اين بررسي شناسايي و کاربرد ترکيب هاي اسانس پونه مي باشد. نمونه کشت شده پونه کرماني M. longifolia (L.) Hud. var. kermanansis و پونه جنگلي M. longifolia (L.) Hud. var. kotschiana در ايستگاه البرز کرج در زمان گلدهي، برگ و گل برداشت گرديد و با روش تقطير با بخار آب تحت اسانسگيري قرار گرفت. جهت شناسايي ترکيب هاي اسانس از دو دستگاه کروماتوگرافي گازي (GC) و کروماتوگرافي گازي متصل به طيف سنج جرمي (GC/MS) استفاده گرديد. ترکيب هاي عمده در اسانس برگ و گل پونه کرماني عبارت است از: %45.7) piperitenone oside و (%44.3، %30.6) piperitone و (%25.3 و %5.6) piperitenone و (%10.6 و ترکيب هاي عمده در اسانس برگ و گل پونه جنگلي عبارت است از: %58.2) piperitone و (%64، %26.7) 1,8-cineole و (%28.4 و %4.6) piperitenone oxide و (%2.1.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 0
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی