برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
بهار 1386 , دوره  6 , شماره  22 ; از صفحه 54 تا صفحه 43 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي تاثير حرارت روي فعاليت آنتي راديکالي اسانس گياهان آويشن، مرزه و ميخك توسط روش 2 و 2- دي فنيل 1- پيکريل هيدرازيل (DPPH)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده کشاورزی، گروه علوم و صنایع غذایی
 
چکیده: 

مقدمه: اخيرا به دليل فعاليت آنتي راديکالي شناخته شده ترکيبات گياهي و مشتقات آنها، توجه بسيار زيادي به افزودن آن ها به سامانه هاي غذايي و بيولوژيکي شده است.
هدف: هدف از اين تحقيق، بررسي فعاليت آنتي راديکالي اسانس هاي سه گياه دارويي آويشن (.Thymus vulgaris L)، مرزه (Satureja hortensis L.) و ميخک (Syzygium aromaticum L.) بود.
روش بررسي: در اين بررسي، ابتدا اسانس هاي اين گياهان با دستگاه GC/MS تجزيه شدند و اجزاي شيميايي عمده آن ها شناسايي شدند. فعاليت آنتي راديکالي اين اسانس ها، توسط راديکال 2 و 2- دي فنيل 1- پيکريل هيدرازيل (DPPH) بررسي شد. براي بررسي تاثير حرارت بر فعاليت آنتي راديکالي اسانس ها، دماهاي 120 و 180 درجه سانتي گراد به مدت 5/0، 1، 2 و 3 ساعت روي نمونه ها اعمال شد و با نمونه شاهد (اسانس قبل از تيمار حرارتي) مقايسه گرديد.
نتايج: نتايج نشان داد که فعاليت آنتي راديکالي ميخك بيشتر از دو اسانس ديگر بود و مرزه و آويشن به ترتيب بعد از آن قرار گرفتند. اين اسانس ها تحت تيمارهاي مختلف حرارتي، رفتار هاي متفاوتي را نشان دادند.
نتيجه گيري: هر سه اسانس مورد آزمايش با خنثي کردن راديکال DPPH در دماي اتاق، خاصيت آنتي راديکالي خوبي داشتند. اسانس هاي آويشن، مرزه و ميخک تحت تاثير حرارت رفتارهاي مختلفي را از خود نشان داده اند که اين مساله به دليل تفاوت در نوع و مقدار ترکيبات موثره موجود در آن ها است.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

فاضل، م.، و امیدبیگی، م.، و برزگربفرویی، م.، و نقدی بادی، ح. (1386). بررسی تاثیر حرارت روی فعالیت آنتی رادیکالی اسانس گیاهان آویشن, مرزه و میخک توسط روش 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH). گیاهان دارویی, 6(22), 54-43. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66501



Vancouver : کپی

فاضل محمد، امیدبیگی مریم، برزگربفرویی محسن، نقدی بادی حسنعلی. بررسی تاثیر حرارت روی فعالیت آنتی رادیکالی اسانس گیاهان آویشن, مرزه و میخک توسط روش 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH). گیاهان دارویی. 1386 [cited 2021July25];6(22):54-43. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66501



IEEE : کپی

فاضل، م.، امیدبیگی، م.، برزگربفرویی، م.، نقدی بادی، ح.، 1386. بررسی تاثیر حرارت روی فعالیت آنتی رادیکالی اسانس گیاهان آویشن, مرزه و میخک توسط روش 2 و 2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH). گیاهان دارویی, [online] 6(22), pp.54-43. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66501.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 155 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی