4 SID.ir | تاثير مصرف روي در رشد، غلظت و جذب روي توسط سويا

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
تاثير مصرف روي در رشد، غلظت و جذب روي توسط سويا
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي مازندران
 
چکیده: 

به منظور تعيين حد بحراني روي در خاك و همچنين بررسي اثر روي بر رشد وغلظت روي سويا، اين تحقيق گلخانه اي از سال 1379 به مدت 2 سال در 20 نمونه خاك از مناطق سوياكاري شرق استان مازندران انجام شد. خاك هاي مورد مطالعه داراي كربنات كلسيم معادل از 5 تا 34 درصد و روي محلول در دي. تي.پي.ا. از 0.52 تا 2.90 ميلي گرم دركيلوگرم خاك بودند . در اين آزمايش تاثير دو سطح روي (صفر و 20 ميليگرم روي در كيلوگرم خاك از منبع سولفات روي)/ بر 20 نمونه خاك در گلدانهايي با گنجايش 10 كيلوگرم خاك، به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي با سه تكرار مطالعه گرديد. در هر گلدان 7 عدد بذر سويا رقم Pershing كاشته شد كه بعد از 10 روز به 3 بوته در هر گلدان تقليل داده شد. پس از 8 هفته ، شاخسار بوته ها از يك سانتي متري بالاي سطح خاك برداشت شد. عملكرد ماده خشك گياهي، عملكرد نسبي، غلظت و جذب كل روي به عنوان مهمترين پاسخ هاي گياهي در نظر گرفته شد. نتايج نشان داد مصرف سولفات روي موجب افزايش معني داري به ترتيب معادل 20 و 104 درصد ميانگين وزن شاخسار، غلظت و جذب كل روي گرديد. علاوه بر اين بر اساس داده هاي موجود و با استفاده از روشهاي تصويري كيت ـ نلسون (1965) و ميچر ليخ ـ بري(1977)، حد بحراني روي در خاك با روش دي. تي. پي.ا. در 85 درصد عملكرد نسبي به ترتيب 1.10 و1.30 ميلي گرم در كيلوگرم خاك تعيين گرديد. استفاده از اين دو روش براي برآورد حد بحراني روي در خاك نشان داد كه نتايج به دست آمده بسيار به هم نزديك مي باشد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 123
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی