برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1386 , دوره  38 , شماره  2 ; از صفحه 211 تا صفحه 217 .
 
عنوان مقاله: 

اثر كلينوپتيلوليت روي فراسنجه هاي شكمبه اي گوسفند نژاد شال

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
 
چکیده: 

براي مطالعه اثر نوع كلينوپتيلوليت روي فراسنجه هاي شكمبه اي گوسفند، آزمايشي به صورت طرح مربع لاتين چرخشي متعادل شده با 4 راس گوسفند نر بالغ فيستولا گذاري شده، 4 جيره و 4 دوره انجام گرفت. جيره هاي غذايي حاوي 25 درصد علوفه (يونجه و كاه) و 75 درصد كنسانتره شامل: 1) شاهد، (2 شاهد + 4 درصد كلينوپتيلوليت نوع كلسيك، 3) شاهد، + 4 درصد كلينوپتيلوليت نوع پتاسيك و 4) شاهد + 2 درصد كلينوپتيلوليت نوع كلسيك و 2 درصد كلينوپتيلوليت نوع پتاسيك بود. جيره هاي غذايي در دو نوبت صبح و عصر به طور مساوي داده مي شد و هر دوره ازمايشي شامل دو هفته عادت دهي و يك هفته نمونه برداري بود. نمونه گيري از مايع شكمبه براي اندازه گيري pH، نيتروژن آمونياكي، مجموع اسيدهاي چرب فرار، جمعيت كل و جمعيت باكتريهاي سلولولتيك شكمبه و جمعيت قارچهاي شكمبه در ساعات 0، 3، 6 و 10 بعد از وعده خوراك صبح انجام مي گرفت. نتايج نشان داد كه كلينوپتيلوليت به طور معني داري ((P<0.05 سبب افزايش Ph، مجموع اسيدهاي چرب فرار و جمعيت باکتريهاي سلولولتيک مي گردد. ولي در مورد جمعيت کل باکتريها و جمعيت قارچهاي شکمبه اثري از آن مشاهده نشد. در رابطه با نيتروژن آمونياکي نيز کلينوپتيلوليت سبب کاهش آن در ساعت 3 گرديد بود، و به طور کلي غلظت آن در مايع شکمبه هنگام استفاده از کلينوپتيلوليت از ثبات بيشتري برخوردار بود. مقايسه دو نوع کلينوپتيلوليت نيز نشان داد که نوع کلسيک به ميزان بيشتري فراسنجه هاي ذکر شده را تحت تاثير قرار داده است (p<0.05) به طور کلي نتايج اين پژوهش نشان داد که استفاده از 4 درصد کلينوپتيلوليت نوع کلسيک در جيره قادر است فراسنجه هاي شکمبه اي را در جهت بهبود عملکرد دام تغيير دهد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 124
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی