4 SID.ir | تجزيه كيفي و كمي قندها و اسيدهاي آلي غالب در دو رقم سيب درختي سميرم در طي بسته بندي و انبارماني، با بهره گيري از دستگاه كروماتوگرافي مايع با كارآيي بالا(HPLC)

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

تجزيه كيفي و كمي قندها و اسيدهاي آلي غالب در دو رقم سيب درختي سميرم در طي بسته بندي و انبارماني، با بهره گيري از دستگاه كروماتوگرافي مايع با كارآيي بالا(HPLC)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

تغييرات قندهاي اصلي و اسيدهاي آلي دو رقم سيب درختي زرد لبناني (Golden delicious) و قرمز لبناني (Red delicious) پس از برداشت از باغ سميرم اصفهان، با روش دقيق كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا (HPLC) در سه نوع بسته بندي چوبي، كارتني و پلي اتلين سوراخ ار و در حين نگه داري به مدت هشت ماه در دماي 0.5 +تا 0.5- درجه سانتيگراد و رطوبت نسبي 90 تا 95% بر آورد شد. قندهاي اصلي ساكارز ، گلوكز، فروكتوز و اسيدهاي آلي سيتريك و ال ماليك در هر دو رقم شناسايي و اندازه گيري شدند. اعداد به دست آمده با آزمايش فاكتوريل در قالب طرح كاملا تصادفي و مقايسه ميانگين آزمون چند دامنه اي دانكن تجزيه و تحليل شدند.
ارزيابي قندهاي اصلي ساكارز، گلوكز و فروكتوز با دستگاه HPLC نشان داد كه قند غالب در هر دو رقم فروكتوز بود و سيب زرد لبناني، ساكارز بيشتر و گلوكز كمتري نسبت به قرمز لبناني داشت و ميزان اين سه قند در هر سه نوع بسته بندي و در هر دو نوع رقم با پيشرفت دوره انبارماني كاهش يافت. ارزيابي اسيدهاي آلي سيتريك و ال ماليك با دستگاه HPLC نشان داد كه اسيد آلي غالب در هر دو رقم ال مالكيت بود. ميزان اسيد سيتريك در سيب زرد لبناني، در ماه دوم و در سيب قرمز لبناني در ماه اول در هر سه بسته بندي به حداكثر خود رسيد و سپس تا ماه هشتم در هر سه بسته بندي و هر دو رقم حداقل بود. در مجموع،بسته بندي پلاستيكي به دليل تغييرات فيزيكوشيميايي كمتر ، نسبت به بسته بندي ديگر در ارجحيت بود و هر دو رقم تا هشتم انبارماني از لحاظ كيفيت شيميايي و فيزيكي خوب باقي ماندند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 351
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی