برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
اسفند 1384 , دوره  28 , شماره  2 ; از صفحه 139 تا صفحه 152 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي مكانيسم هاي مختلف شفاف سازي و رنگ بري عصاره خرما (Phoenix dactylifera)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

اين پژوهش به منظور دستيابي به روش مناسب جهت توليد قند مايع يا عسل از خرما و ضايعات آن انجام گرفته است. مهمترين فرآيند جهت نيل به اين هدف حذف تركيبات رنگي و كدر شامل فلاونوئيدها، پكتين، پروتئين و غيره موجود در عصاره مي باشد. جهت پكتين زدايي عصاره خرما از دو نوع آنزيم پكتيناز تجارتي (Rohapct,3XL) جهت حذف باقيمانده پكتين و ساير عوامل كدورت از دو روش شفاف سازي (مواد كمك شفاف كننده و اولترافيلتراسيون) و بالاخره جهت حذف رنگدانه هاي موجود در عصاره از دو روش رنگ بري (رزين و خاك رنگ بر) استفاده شد. در نهايت همه نمونه ها در اواپراتور تحت خلا در دماي 60-70 درجه سانتي گراد تا رسيدن به بريكس 80 تغليظ شدند. در تمامي مراحل، شدت عبور نور در طول موج هاي 420 و 520 نانومتر به عنوان شاخصي از رنگ و شفافيت، همچنين درصد مواد جامد محلول اندازه گيري شد. نتايج اندازه گيري شدت عبور نور در طول موج 420 نانومتر مويد عدم معني دار بودن دو نوع آنزيم و دو روش شفاف سازي بر رنگ بود. هر دو روش رنگ بري تاثير كاملا معني داري بر رنگ داشتند. رنگ بري با خاك نتايج بهتري را نشان داد. بررسي شدت عبور نور در طول موج 520 نانومتر نيز همان نتايج را كه در مورد رنگ به دست آمد تاييد نمود. با اين تفاوت كه در اين مورد دو روش شفاف سازي در حذف عوامل كدورت تفاوت آشكارتري با هم داشتند. اما اين تفاوت معني دار نبود. نتايج اندازه گيري بريكس نشان داد كه مهم ترين مرحله تاثيرگذار بر درصد مواد جامد محلول مرحله رنگ بري مي باشد. رنگ بري با خاك، بريكس را به طور مشهودي افزايش داد. ارزيابي اثرات متقابل مبين معني دار بودن اثرات متقابل شفافيت و رنگ بري بر رنگ و شفافيت و بريكس بر رنگ و شفافيت مي باشد. اثرات متقابل آنزيم و شفاف سازي معني دار نبود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 98
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی