برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1386 , دوره  38 , شماره  1 ; از صفحه 27 تا صفحه 32 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر رقم، رطوبت و زمان عمليات برسفيد کردن برنج

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشگاه گیلان
 
چکیده: 

در اين تحقيق اثر سه عامل رطوبت دانه، رقم و زمان سفيد کردن بر شاخص سفيد شدگي و درجه خرد برنج مورد بررسي قرار گرفت. سه رقم علي کاظمي، بينام و خزر هر يک در سه سطح رطوبتي 14-12.5، 12.5-11 و 11- 9.5 درصد بر پايه تر بررسي شده و زمان سفيد کني در چهار سطح 15، 30، 45، و 60 ثانيه مورد آزمايش قرار گرفت. اجراي آزمايشها بصورت کرتهاي خرد شده در قالب طرح پايه بلوکهاي کامل صورت گرفت. نتايج آزمايشها نشان داد که مدت زمان سفيد کردن در سطوح تعيين شده، تاثير معني داري بر خرده برنج ايجاد شده در مرحله سفيدکني ندارد. ولي افزايش زمان سفيدکني از 15 ثانيه به 60 ثانيه باعث افزايش شاخص سفيد شدگي مي شود. ميزان خرده برنج ايجاد شده در مرحله سفيدکني براي هر سه رقم اختلاف معني داري نشان مي داد. بيشترين خرده برنج براي رقم علي کاظمي و کمترين خرده برنج براي رقم خزر حاصل شد. شاخص سفيدشدگي رقم خزر به طور معني داري بيشتر از دو رقم ديگر مي باشد و کمترين ميزان خرده برنج براي هر سه رقم در مرحله سفيدکني در محتواي رطوبتي 9.5-11 درصد مشاهده گرديد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 133
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی