برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1386 , دوره  38 , شماره  1 ; از صفحه 11 تا صفحه 17 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي اثر قارچ هاي ميكوريزاي آربوسكولار و فسفر بر مقدار جذب فسفر توسط نهال چاي در خاك استريل

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان
 
چکیده: 

به منظور بررسي اثر قارچ هاي ميكوريزا آربوسكولار و مقادير فسفر بر جذب فسفر در نهال چاي، نمونه خاكي از ايستگاه تحقيقات چاي رضوانشهر انتخاب گرديد. خاك ها پس از آماده سازي، با استفاده از دستگاه اتوكلاو در فشار 2.1 اتمسفر به مدت يك ساعت استريل شدند. آزمايش به صورت فاكتوريل در قالب طرح بلوك هاي كامل تصادفي، با دو عامل شامل: قارچ ميكوريزاي آربوسکولار در چهارسطح بدون قارچ يا شاهد (F0)،(F1) Glomus etunicatum، Glomus intraradices (F2) و(F3) Glomus versiforme  و فسفر با سه سطح صفر (P0)،(P1)8  و (P2)35 ميلي گرم در كيلوگرم خاك، در سه تكرار اجرا شد. از قلمه هاي ريشه دارشده كلون 100 ايران، جهت كشت استفاده گرديد. در پايان هفته شانزدهم رشد، اندام هاي هوايي و زميني گياه، برداشت شده و جهت تجزيه هاي شيميايي آماده سازي شدند. نتايج تجزيه واريانس نشان داد كه اثر اصلي كاربرد فسفر و قارچ ميكوريزا آربوسکولار بر مقدار فسفر گياه معني دار نيست، اما اثر متقابل آنها در سطح احتمال يك درصد معني دار است. با مقايسه ميانگين ها مشخص شد که گياه تلقيح شده با قارچ گلوموس ورسي فورم در سطح فسفري صفر بيشترين مقدار فسفر را دارد، به طوري که مقدار فسفر گياه نسبت به تيمار بدون تلقيح و فسفر( P0F0)،43.59  درصد افزايش داشته است. به طوركلي قارچ هاي گلوموس ورسي فورم، گلوموس اتونيكاتوم و گلوموس اينتراراديسز، به ترتيب توانايي بهتري در افزايش مقدار فسفرگياه نشان دادند.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 186
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی