6 SID.ir | مقايسه ترك‌ خوردگي دانه و زمان خشك شدن شلتوك در شرايط بسترهاي ثابت و سيال آزمايشگاهي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 

مقايسه ترك‌ خوردگي دانه و زمان خشك شدن شلتوك در شرايط بسترهاي ثابت و سيال آزمايشگاهي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
 
چکیده: 

سيستم هاي سنتي و قديمي خشك كردن شلتوك در ايران ضايعات زيادي را به علت خشك شدن غير يكنواخت، در فرايند توليد برنج باعث مي‌شود. در اين پژوهش براي كاهش ميزان ترك‌خوردگي و افزايش سرعت خشك شدن در دماي بالاتر از دماي متداول، از روش بستر سيال براي خشك كردن شلتوك بهره‌گيري شده است. براي خشك كردن نمونه ها از يك دستگاه خشك كن آزمايشگاهي بهره‌گيري شد. آزمايش هاي خشك كردن، شامل بررسي زمان خشك كردن و درصد ترك خوردگي دانه‌هاي شلتوك در سه شرايط بستر ثابت،‌ حداقل سيال‌سازي و سيال كامل و در دماهاي 40، 60، 80 درجه سانتي‌گراد انجام شد.
نتايج نشان داد كه در شرايط حداقل سيال سازي ميزان ترك‌خوردگي دانه نسبت به شرايط بستر ثابت. در دماي 40، 60، 80 درجه سانتي‌گراد، به ترتيب حدود 57% ،‌ 68%، 75% كاهش يافت. در حالي كه اين كاهش در شرايط بستر سيال كامل نسبت به بستر ثابت در دماي مذكور به ترتيب حدود 40%،‌ 54%،‌ 65% بود. كمترين زماني خشك‌كردن شلتوك، در روش حداقل سيال‌سازي و بيشترين زمان، در روش بستر ثابت طول كشيد. نتايج به دست آمده نشان داد كه روش حداقل سيال سازي داراي كمترين مقدار ترك‌خوردگي و زمان خشك شدن در تمام دماهاي مورد آزمايش است.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 113
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی