برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
خرداد- تير 1386 , دوره  14 , شماره  2 ; از صفحه 138 تا صفحه 147 .
 
عنوان مقاله: 

بررسي صفات توليدي، دماي بدن و پروتئين هاي خون جوجه هاي گوشتي در پاسخ به مکمل بتائين و سطح پروتئين جيره در شرايط تنش گرمايي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه علوم دامی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
 
چکیده: 

اين آزمايش براي بررسي اثر مکمل بتائين در جيره هاي با سطوح متفاوت پروتئين بر صفات توليدي، دماي بدن و پروتئين خون جوجه هاي گوشتي در شرايط تنش گرمايي و در سن 21 تا 42 روزگي انجام شد. جوجه هاي گوشتي سويه راس 308 تا سن 21 روزگي با يک جيره متعادل تغذيه و بر روي بستر پرورش يافتند. در سن 21 روزگي تعداد 432 قطعه جوجه گوشتي با يکي از چهار تيمار غذايي شامل: 1- جيره حاوي مقدار پروتئين توصيه شده انجمن ملي تحقيقات 2- جيره حاوي 85 درصد مقدار پروتئين توصيه شده انجمن ملي تحقيقات 3- جيره اول به اضافه 0.15 درصد مکمل بتائين 4- جيره دوم به اضافه 0.15 درصد مکمل بتائين تغذيه شدند. هر تيمار آزمايش شامل 6 تکرار 18 قطعه اي بود. در طي سه هفته آزمايش پرندگان روزانه به مدت 8 ساعت تحت تنش گرمايي 37 درجه سانتي گراد قرار گرفتند. در هر واحد آزمايش تعداد 6 پرنده به منظور اندازه گيري دماي بدن در زمان قبل و در حين تنش گرمايي در سنين 28، 32 و 38 روزگي و همچنين فرا سنجه هاي خوني در سن 35 روزگي شماره گذاري شدند. نتايج آزمايش نشان داد صفات توليدي پرندگان تغذيه شده با جيره حاوي مقدار پروتئين توصيه شده انجمن ملي تحقيقات و بتائين نسبت به ساير تيمارهاي آزمايشي بالاتر بود. مقدار پروتئين جيره تاثيري بر دماي بدن پرندگان نداشت (P>0.05) ولي افزودن مکمل بتائين سبب افزايش دماي بدن در 32 روزگي شد (P<0.05). همچنين دماي بدن خروس ها نسبت به مرغ ها در 38 روزگي بالاتر بود (P<0.05). تيمارهاي آزمايشي تاثيري بر غلظت پروتئين هاي خون پرندگان نداشت (P>0.05) و مقدار هماتوکريت در پرندگان تغذيه شده با پروتئين متعادل نسبت به جيره کم پروتئين بالاتر بود (P<0.05). اعمال تنش گرمايي سبب افزايش دماي بدن پرندگان در 32 و 38 روزگي و همچنين افزايش مقدار پروتئين تام، آلبومين و هماتوکريت شد (P<0.05) ولي بر دماي بدن پرندگان در 28 روزگي و مقدار گلوبولين تاثيري نداشت (P>0.05).

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

هاشمی، ر.، و دستار، ب.، و حسنی، س.، و جعفری آهنگری، ی. (1386). بررسی صفات تولیدی, دمای بدن و پروتئین های خون جوجه های گوشتی در پاسخ به مکمل بتائین و سطح پروتئین جیره در شرایط تنش گرمایی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, 14(2), 138-147. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66253



Vancouver : کپی

هاشمی رضا، دستار بهروز، حسنی سعید، جعفری آهنگری یوسف. بررسی صفات تولیدی, دمای بدن و پروتئین های خون جوجه های گوشتی در پاسخ به مکمل بتائین و سطح پروتئین جیره در شرایط تنش گرمایی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی. 1386 [cited 2021July25];14(2):138-147. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66253



IEEE : کپی

هاشمی، ر.، دستار، ب.، حسنی، س.، جعفری آهنگری، ی.، 1386. بررسی صفات تولیدی, دمای بدن و پروتئین های خون جوجه های گوشتی در پاسخ به مکمل بتائین و سطح پروتئین جیره در شرایط تنش گرمایی. علوم کشاورزی و منابع طبیعی, [online] 14(2), pp.138-147. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66253.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 137 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی