مشخصات مقاله عنوان نشریه: علوم كشاورزي و منابع طبيعي اطلاعات شماره: خرداد- تير 1386 , دوره 14 , شماره 2 ; از صفحه 77 تا صفحه 87 . عنوان مقاله: استفاده از باسيلوس هاي پروبيوتيکي غني شده با ناپلي آرتميا اروميانا به منظور رشد و بقاي لاروهاي تاس ماهي ايراني (Acipenser persicus) نویسندگان: جعفريان حجت اله*, آذري تاكامي قباد, كمالي ابوالقاسم, سلطاني مهدي, حبيبي رضايي مهران آدرس: * گروه منابع طبیعی، مجتمع آموزش عالی گنبد، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان چکیده: اين مطالعه به منظور ارزيابي اثرات مخلوط 5 سويه از باسيلوس هاي پروبيوتيکي بر روي رشد و بقاي لارو تاس ماهي ايراني از طريق غني سازي آرتميا اروميانا (Artemia urmiana) انجام شد. اين آزمايش به صورت طرح کاملا تصادفي در قالب 4 تيمار صورت پذيرفت. مخلوط باسيلوس هاي پروبيوتيکي به نام هاي آکوا – 1، آکوا – 2، آکوا – 3 و آکوا – 4 در سه غلظت 105×1.09، 105×2.20 و 105×3.18 باکتري به ازاي هر ميلي ليتر در سوسپانسيون محيط غني سازي مورد استفاده قرار گرفت. ناپلي هاي آرتميا هر روز به ترتيب با يکي از مخلوط هاي باکتري يابي فوق الذکر به مدت 10 ساعت در هر يک از غلظت هاي ياد شده غني سازي و به لاروهاي تاس ماهي ايراني در تيمارهاي آزمايشي خورانده شد. تيمار شاهد از ناپلي هاي آرتميا بدون غني سازي تغذيه نمودند. لاروها به تعداد 6 بار در روز به فاصله زماني 4 ساعت با ناپلي هاي غني شده تغذيه شدند. نتايج نشان داد که باکتري هاي پروبيوتيکي بر مبناي غلظت هاي بکار رفته در سوسپانسيون هاي غني سازي، در دستگاه گوارش لاروهاي تاس ماهي ايراني جايگزين شده و روي پارامترهاي رشد )وزن نهايي، نرخ رشد ويژه، درصد کارآيي تبديل غذا و ميزان بقا( تاثيرات مثبت و معني دار گذاشتند (P<0.05)، در حالي که ضريب تبديل غذايي به طور معني دار کاهش يافت (P<0.05)، فاکتور وضعيت در تيمارهاي مورد مطالعه اختلاف معني داري نداشت (P>0.05). همبستگي مثبت معني داري بين پارامترهاي رشد و تعداد CFU/larvae باکتري هاي پروبيوتيکي در لارو تاس ماهي ايراني مشاهده گرديد (P<0.05). آزمايش نشان داد که توانايي باسيلوس هاي پروبيوتيکي در تاثيرگذاري بر ارتقاي عملکرد رشد در لارو ماهي قره برون نسبتا بالا مي باشد. کلید واژه: آکوا(Q2)پروبيوتيک(Q3)غني سازي(Q3)قره برون(Q4)ناپلي آرتميا(Q3) چارک 1 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک اول تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی زیاد است. چارک 2 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک دوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع زیاد است. چارک 3 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک سوم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع کم است. چارک 4 این موضوع در حوزۀ علمی خود، در چارک چهارم تازگی است. یعنی استقبال پژوهشگران از این موضوع خیلی کم است. موضوعات مرتبط: فراسنجه های خونیخصوصیات لاشهسیستم ایمنیلاشهویتامین Eمکمل یاریمسمنگنزماهیان خاویاریکلسیمتاسماهی ایرانیکلر ارجاعات: تاثير پروبيوتيك آكواتك (Protexin Aqutech) بر رشد و بازماندگي لاروهاي ميگوي سفيد هندي (Fenneropenaeus indicus) مقالات نشریه ای مرتبط: تاثير برخي پروبيوتيک هاي باسيلي بر کارآيي تغذيه و ترکيبات مغذي بدن لاروفيل ماهي (Huso huso) غني سازي و دفع اکسولينيک اسيد در ناپلي آرتميا اروميانا (Artemia urmiana) و لارو تاس ماهي ايراني (Acipenser persicus) غني سازي آرتميا اروميانا (Artemia urmiana) با مخلوط پنج گونه از باسيلوسهاي پروبيوتيکي گرم مثبت هاگدارغني سازي آرتميا اروميانا (Artemia urmiana) با اكسولينيك اسيد براي پيشگيري از آلودگي باكتريايي (Aeromonas hydrophila) لارو ماهي قره برون (Acipenser persicus)اثر غني سازي ناپلي آرتميا اروميانا (Artemia urmiana) با اسيد چرب غيراشباع بلند زنجيره بر رشد و بقاي لارو تاس ماهي ايراني (Acipenser persicus) در مقابله با باکتري آئروموناس هيدروفيلا (Aeromonas hydrophila) مقالات همایشی مرتبط: هیستومورفولوژی سمینال وزیکول در تاس ماهی ایرانیتاثیر نونیل فنل بر تغییرات هیستوپاتولوژِیکی آبشش در تاس ماهی ایرانی دریای خزر (Acipenser persicus)تاثیر عصاره آنزیمی باسیلوس های پروبیوتیکی در جیره غذایی بر پارامترهای رشد و تغذیه ای لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)بهبود ترکیبات بیوشیمیایی لاشه لارو قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) و افزایش نرخ بقا با استفاده از سوسپانسیون آنزیمی باسیلوس های پروبیوتیکی در جیره غذاییبکارگیری آرد دافنی (Daphnia magna) تخمیر شده با باسیلوس های پروبیوتیکی بر نرخ رشد ویژه، ضریب تبدیل غذایی و کارایی ترکیبات مغذی جیره در لارو ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) ویدئوهای مرتبط از مکتبخونه چکیده انگلیسی بازدید یکساله 86 آخرین های بلاگ معرفی 10 موضوع داغ در بیست حوزه علمی بر اساس پایگاه مرکز اطلاعات علمیتست آنلاین کروناآشنایی با شاخص های hI ،hf و hm از خانواده شاخص هرشچطور مطالب را تنها در یک سایت خاص جستجو کنیمآموزش جستجوی تصویر در گوگلبرقراری پیوند میان ارجاعات درون متنی و آخر متن ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی