برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1386 , دوره  17 , شماره  1 ; از صفحه 91 تا صفحه 98 .
 
عنوان مقاله: 

برآورد ميزان ورود نيترات به جيره غذايي شهروندان اردبيلي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی
 
چکیده: 

نيترات يکي از آلاينده هاي مهم در طبيعت مي باشد و ورود بيش از حد اين ماده به بدن افراد جامعه باعث بروز بيماري هايي از قبيل مت هموگلوبينميا و سرطان مي شود. به منظور برآورد ميزان ورود نيترات به جيره غذايي شهروندان در اردبيل، از مواد غذايي مختلف در زمان هاي مختلف و از خرده فروشي ها، نمونه هاي مرکب تهيه و ميزان نيترات آنها با روش رنگ سنجي اندازه گيري شد. اطلاعات مربوط به ميزان مصرف مواد غذايي از طريق پرسشنامه هايي که براي 50 خانوار 240) نفر( تکميل شد مشخص گرديد سپس متوسط ميزان ورود نيترات به جيره غذايي محاسبه گرديد که برابر 6.16 ميلي گرم بر کيلوگرم وزن دن در روز بود. اين رقم بسيار بيشتر از مقدار مجاز تعيين شده توسط سازمان هاي بهداشت جهاني و خواروبار سازمان ملل است 3.7) ميلي گرم بر کيلوگرم(. اين امر، براي افراد جامعه خطر بالقوه محسوب مي شود از ميان مواد غذايي، سبزيجات برگي بيشترين سهم را در ورود نيترات به جيره غذايي بر عهده داشتند که برابر 60 درصد از ميزان کل بود. از بين اين سبزيجات کاهو، اسفناج و سبزي خوردني بيشترين ميزان نيترات را داشتند. با توجه به مصرف زياد نان و ميزان نسبتا قابل توجه نيترات در اين ماده غذايي، بايد توجه بيشتري نسبت به منبع ورود نيترات به آن معطوف شود. انجام تحقيقات بيشتر در مورد منبع ورود نيترات به مواد غذايي و تاسيس آزمايشگاه مرجع براي کنترل مداوم ميزان نيترات در مواد غذايي توصيه مي شود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  چکیده انگلیسی بازدید یکساله 118
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی