برای اطلاع از آخرین مقالات علمی و اخبار کرونا(COVID-19) کلیک کنید

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
اطلاعات شماره: 
1386 , دوره  17 , شماره  1 ; از صفحه 63 تا صفحه 68 .
 
عنوان مقاله: 

تاثير سطوح و منابع مختلف شوري بر برخي ويژگي هاي زراعي و ترکيب شيميايي روناس (.Rubia tinctorum L)

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
 
چکیده: 

کشت گياهان مقاوم به شوري مانند روناس (Rubia tinctorum L.) در اراضي شور ضمن توليد محصولي قابل قبول مي تواند در اصلاح خاک و کاهش سطح شوري موثر باشد. بدين منظور در يک آزمايش گلخانه اي تاثير منبع نمک و مقادير مختلف شوري خاک بر برخي از ويژگي هاي زراعي و ترکيب شيميايي روناس ارزيابي شد. آزمايش به صورت فاکتوريل در قالب طرح بلوک هاي کامل تصادفي با سه تکرار در گلخانه مرکز تحقيقات کشاورزي و منابع طبيعي استان يزد انجام گرفت. تيمارهاي آزمايش متشکل از سه منبع شوري کلرور سديم، سولفات سديم و مخلوط اين دو به نسبت مساوي و شش سطح شوري )صفر، 4.5، 9.0، 13.5 و 22.5 دسي زيمنس بر متر( بودند. اثرات نامطلوب شوري بر رشد گياه در مرتبه اول به مخلوط کلرور سديم و سولفات سديم، بعد کلرور سديم و در نهايت به سولفات سديم نسبت داده شد. تنش شوري بدون توجه به نوع نمک سبب کاهش معني دار تعداد بوته در هر گلدان، وزن ماده خشک شاخساره، ريشه و سطح برگ شد. با افزايش سطح شوري غلظت پرولين آزاد برگ ها نيز افزايش يافت. افزايش شوري ناشي از کلرور سديم سبب افزايش غلظت سديم و کاهش غلظت پتاسيم شاخساره ها گرديد. حد نهايي تحمل به شوري اين گياه در حدود 14.0 دسي زيمنس بر متر در عصاره کل اشباع خاک تعيين شد.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط:  
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 
ارتباط خیلی زیاد ارتباط زیاد مرتبط ارتباط کمتر
 
ارجاعات: 
  • ثبت نشده است
 
استنادات: 
  • ثبت نشده است
 
+جهت ارجاع به این مقاله کلیک کنید(Cite).
APA : کپی

دشتکیان، ک.، و بحرانی، م. (1386). تاثیر سطوح و منابع مختلف شوری بر برخی ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس (.Rubia tinctorum L). دانش کشاورزی, 17(1), 63-68. https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66203



Vancouver : کپی

دشتکیان کاظم، بحرانی محمدجعفر. تاثیر سطوح و منابع مختلف شوری بر برخی ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس (.Rubia tinctorum L). دانش کشاورزی. 1386 [cited 2021September25];17(1):63-68. Available from: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66203



IEEE : کپی

دشتکیان، ک.، بحرانی، م.، 1386. تاثیر سطوح و منابع مختلف شوری بر برخی ویژگی های زراعی و ترکیب شیمیایی روناس (.Rubia tinctorum L). دانش کشاورزی, [online] 17(1), pp.63-68. Available: https://www.sid.ir/fa/journal/ViewPaper.aspx?id=66203.



 

 
چکیده انگلیسی بازدید یکساله 124 مباني نظري و تجربي ونداليسم: مروري بر يافته هاي يك تحقيق
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی