4 SID.ir | استفاده از آب پنير از طريق آب آشاميدني بر عملكرد جوجه هاي گوشتي

مشخصات مقاله

عنوان نشریه: 
 
عنوان مقاله: 
استفاده از آب پنير از طريق آب آشاميدني بر عملكرد جوجه هاي گوشتي
 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشكده كشاورزي، دانشگاه صنعتي اصفهان
 
چکیده: 

اين آزمايش به منظور بررسي اثر مصرف آب پنير از طريق آب آشاميدني بر عملكرد جوجه هاي گوشتي انجام گرفت. در قالب طرح كاملا تصادفي آب پنير در شش سطح (صفر، 10، 20 ، 40، 80 ، 100 درصد) آب آشاميدني به مدت 47 روز به كار برده شد . شماره 720 قطعه جوجه گوشتي يك روزه راس به 24 گروه 30 جوجهاي تقسيم شدند و هر يك از شش تيمار آزمايشي از سن هفت تا 54 روزگي به چهار گروه از جوجه ها داده شد. آب پنير روزانه از يك كارخانه تهيه پنير تهيه و مصرف ميشد. در طول آزمايش جوجه ها به آب و غذا دسترسي آزاد داشتند. جوجه ها تا سن هفت روزگي با جيره آغازين تغذيه و سپس توزين و به تيمارهاي آزمايشي اختصاص يافتند. تمام جوجهها از سه جيره آغازين، رشد و پاياني استفاده كرند. جوجه هاي هر تكرار كه در قفس هاي دسته جمعي زميني نگهداري ميشدند، در سنين 21 ، 42 و 54 روزگي توزين و مصرف غذايي گروه محاسبه شد و در پايان دروه از هر تكرار دو مرغ و دو خروس انتخاب، ذيح و درصد لاشه ، چربي محوطه بطني، وزن لوزالمعده، كبد و ايلئوم اندازه گيري شد. محتويات ايلئوم هر دو خروس و مرغ جمع آوري، مخلوط و براي شمارش باكتريها در -20oC منجمد شدند. در سنين 21، 42 روزگي نمونه بستر هر تكرار جمع آوري و رطوبت آنها تعيين گرديد. وزن بدن ، اضافه وزن روزانه, ضريب تبديل غذا و رطوبت بستر تحت تاثير معني دار (P<0.01) سطوح آب پنير قرار گرفتند. معيارهاي مذكور با مصرف بيش از چهل درصد آب پنير كاهش و ضريب تبديل غذا افزايش نشان دادند. درصد لاشه با مصرف 80 و 100 درصد آب پنير به طور معني دار (P<0.01) كاهش يافت. درصد چربي حفره بطني كبد و لوزالمعده تحت تاثير منفي سطوح آب پنير قرار نگرفتند. درصد ايلئوم در سطوح بيشتر از ده درصد آب پنير اختلاف معني دار(P<0.01) با گروه شاهد داشت و افزايش نشان داد. معادلات رگرسيون وزن و اضافه وزن بدن، ضريب تبديل غذا و رطوبت بستر در تمام سنين همگي از نوع درجه دوم (غير خطي) و معني دار (P<0.01) بودند و نشان دادند مصرف بيش از 40 درصد آب پنير باعث كاهش عملكرد جوجه هاي گوشتي شد. اختلاف معني دار در شمار لاكتوباسيلها و انتروباكتريها ايلئوم در اثر سطوح مختلف آب پنير ديده نشد ولي كل باكتريهاي ايلئوم با افزايش سطح آب پنير افزايش معني دار(P<0.01) نشان داد.

 
كلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 389
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی