4 SID.ir | بررسي عوامل موثر بر رسوب پودر در آب پرتقال بر ديواره خشك كن پاششي

مشخصات مقاله

 
عنوان مقاله: 

بررسي عوامل موثر بر رسوب پودر در آب پرتقال بر ديواره خشك كن پاششي

 
نویسندگان: 
 
آدرس:  
* دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
 
چکیده: 

شرايط سخت نگهداري آب ما و بهره گيري از پودر آنها در صنايع مختلف غدايي سبب روآوري مصرف كنندگان و توليدكنندگان به پودر آب ميوه ها شده است. خشك كردن آب ميوه ها به صورت پودر از پيچيده ترين روش هاي فرآوري ميوه هاست. خواص آب دوستي تركيباتي آب ميوه و ويژگي هاي ترموپلاستيكي آنها پس از آب گيري، كنترل زمان خشك شدن و بردن از محفظه خشك كن به قسمت هاي بعدي را بسيار مشكل كرده است. در اين پژوهش با يك خشك كن پاششي آزمايشگاهي، عوامل موثر بر روسوب پودر آب پرتقال بر ديواره خشك كن بررسي شد.
نتايج نشان مي دهد كه بدون بهره گيري از مواد افزودني به كنسانتره پرتقال ، هيچ گونه پودري توليد نميشود. بهره گيري از گلوكز مايع به عنوان ماده كمكي خشك شدن در كنسانتره پرتقال، عملكرد را بالا برده و رسوب پودر را به ميزان قابل توجهي كاهش ميدهد. شرايط بهينه كاري خشك كن پاششي براي خشك كردن آب پرتقال با افزودني گلوكز مايع با دماي هواي وروديC 130 ، دماي هواي خروجي C85 و مقدار تغذيه ml/min 15 به دست آمد. نتايج تجزيه و تحليل آماري داده هاي آزمايشگاهي نشان ميدهد كه پارامترهاي دماي هواي ورودي و مقدار تغذيه به صورت مستقل و در كنار هم، اثر معني داري در سطح 1% بر عملكرد خشك كن و رسوب ديواره دارند. با افزايش دماي هواي ورودي و مقدار تغذيه،عملكرد خشك كن كاهش و رسوب ديواره افزايش مييابد. با وجود بهرهگيري از افزودني مناسب،بين 14 تا 65 پودر بر ديواره رسوب كرد. نتايج آزمايش نشان مي دهد كه عامل اصلي رسوب، دماي بالاي ديواره است. براي جلوگيري از رسوب، بايد دماي ديواره از دماي نقطه چسبندگي پودر پرتقال كمتر باشد. براي پودر پرتقال با رطوبت 2% دماي چسبندگي C 44 به دست آمد. براي كنترل دماي ديواره، خشك كني با ديواره و دو جداره و سيستم خنك كننده ديواره پيشنهاد ميشود.

 
کلید واژه: 

 
موضوعات مرتبط: 
-
 
ارجاعات: 
  • ندارد
 
 
مقالات نشریه ای مرتبط: 
 
مقالات همایشی مرتبط: 
 

  بازدید یکساله 204
 
 
آخرین های بلاگ
ورود به بلاگ مرکز اطلاعات علمی